Боротьба із незаконними рубками – в пріоритеті роботи лісівників

Збільшення лісовідтворення, боротьба із незаконними рубками, посилення охорони лісу від пожеж і догляд за лісом – в пріоритеті роботи чернігівських лісівників. Такі чіткі завдання, спрямовані на розвиток підприємства, ставить перед колективом директор Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство» Юрій Ревко.

«На жаль, сьогодні спостерігається спад у лісовій галузі. Ми очікуємо певного зниження податкового навантаження на лісогосподарські підприємства. Проте наразі для галузі високі податки стримують розвиток галузі. Стабільна робота лісового господарства забезпечує надходження до місцевих бюджетів, що у свою чергу спряє розвитку територіальних громад та є основою збереження робочих місць і благополуччя родин», – говорить Юрій Ревко. «Водночас зазначу: завдань і роботи у лісівників не меншає. У боротьбі із незаконними рубками й обігом деревини дуже важлива ефективна співпраця лісівників, правоохоронних органів та громадськості. А це – значне підвищення відповідальності, ефективне функціонування електронного обліку деревини та створення прозорих правил гри на ринку деревини,» – наголосив директор підприємства.

За перші п’ять місяців 2020 року рейдовими бригадами та лісівниками ДП «Чернігівський лісгосп» виявлено чотири випадки незаконних рубок, – два – в Чернігівському лісництві та по одному – у Славутицькому і Березнянському. Сума завданих збитків лісовому господарству та державі складає 79 143 грн. Об’єм незаконно зрубаної деревини – 17 м. куб. Постраждали від рук «чорних лісорубів» такі породи: сосна звичайна, дуб звичайний та вільха чорна.

Матеріали по всіх чотирьох незаконних рубках направлені до правоохоронних органів. По одному із виявлених правопорушень Славутицький міський суд Київської області відкрив провадження у цивільній справі за позовом Чернігівської місцевої прокуратури для відшкодування збитків, заподіяних державі.

У ДП «Чернігівський лісгосп» наголошують, – малоефективною буде боротьба із незаконними рубками без притягнення до відповідальності винних. Лише такі факти, в яких буде покарання за вчинений злочин, свідчитимуть, що працівники лісової галузі працюють на благо держави та збереження природи лісів. А ефективна співпраця лісового господарства, громадськості, правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування зможе побороти корупцію та незаконні рубки.

Просимо жителів Чернігівщини бути небайдужими й реагувати на незаконні рубки та перевезення деревини без ознак електронного обліку!

За інформацією Державного підприємства

«Чернігівське лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства