Буревій знищив вісім гектарів лісу

_MG_7828

На Новгород-Сіверщині буревій знищив майже вісім гектарів лісу. Стихійне лихо трапилося поблизу села Блистова і завдало неабияких проблем лісівникам. Окрім матеріальних втрат цінних порід дерев лісівникам треба встигнути якнайшвидше прибрати поламані стихією дерева.

За словами головного лісничого державного підприємства «Новгород-Сіверське лісове господарство» Віталія Сідька, постраждали насадження у двох кварталах – третьому та п’ятому.

«Коли нас повідомили про надзвичайну подію, ми того ж вечора виїхали на місце, – каже головний лісничий держпідприємства. – Вже наступного дня працівники державного лісгоспу провели роботу по відведенню цих ділянок. А у вихідні дні працювала спеціальна комісія за участю представників лісового захисту, нашого управління та лісгоспу, – продовжує Віталій Сідько. – Встановлено, що площа вітровалу склала 7,8 гектара. Як тільки ми оформимо всі належні документи, то пустимо постраждалі від буревію ділянки в розробку».

Збитків стихійне лихо нанесло чимало та на сьогоднішній день проблема не лише в цьому, а й в тому, що не так і легко усунути наслідки вітролому. Незважаючи на всі складності, працівники лісництв Новгород-Сіверського держлісгоспу готові вже за десять днів розпочати роботи з ліквідації наслідків буревію. До цієї роботи лісівники планують залучити бригади Кіровського, Лосківського і Задеснянського лісництв.

«Це треба зробити якнайшвидше, оскільки деревина втрачає товарні якості, – пояснює головний лісничий ДП «Новгород-Сіверське лісове господарство». – Зломи та поваль ускладнять темпи заготівлі, тому потрібно залучати спецтехніку».

Микола ТИЩЕНКО, Чернігівське ОУЛМГ

_MG_7843 IMG_0901 IMG_0907

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства