Чим грунтовніша інформація про ліс, тим більше у нього друзів і захисників

У цьому можна переконатися, ознайомившись з випусками газети ДП «Семенівське лісове і мисливське господарство» «Лісівник Семенівщини». Вона виходить на шпальтах районної газети «Життя Семенівщини» вже дев’ятий рік.

Семенівський держлісгосп  двічі на рік випускає  свою газету, в якій інформує мешканців району  про лісогосподарську діяльність підприємства. Цієї весни вийшов вже 17-й номер «Лісівника Семенівщини».

У свіжому його номері широко подано інформацію про лісокультурну кампанію в лісгоспі, проведення акцій “Майбутнє лісу у твоїх руках” та “Посади дерево миру”, про підсумки економічної діяльності підприємства за 2018 рік, проведення  аудиту з лісової сертифікації та про перехід на нові стандарти лісопродукції.

У газеті лісівників також широко відображається сьогодення підприємства, його взаємодію з місцевими громадами та приватним бізнесом, їхню співпрацю з ведення лісового господарства. У кореспонденціях, зокрема, зазначено, що значні кошти з прибутку підприємства щорічно вкладаються в оновлення машино-тракторного парку, в комп’ютеризацію виробництва, придбання нових верстатів та бензопил, у поліпшення умов праці та її охорону.

Актуальною для читачів стане й інформація про заходи з охорони лісів від пожеж.

Черговий випуск «Лісівника Чернігівщини» також вмістив на своїх шпальтах кореспонденцію про висадження лісових культур на значних площах, завдяки чому буде заліснено не лише зруби минулого року, а й цьогорічні.

Вміщено інформацію і про те, що облік деревини на підприємстві нині проводиться за допомогою сучасного електронного обладнання, придбаного за власні кошти підприємством. А це – кишенькові персональні комп’ютери (КПК), програмне забезпечення, термопринтери, бирки та молотки для кріплення цих бирок. Йдеться про те, що тепер під час лісозаготівель вся деревина маркується бирками, які мають штрих-код. А завдяки внесенню інформації з бирки до КПК по кожному асортименту фіксується об’єм, характеристика асортименту та ділянки, на якій деревина заготовлена.

На шпальтах газети також подано цікаві інформації про тепличне господарство лісництв, про нову техніку лісгоспу, відновлення лісів на території Семенівського району. На місці висохлих дерев створюються лісові культури сосни звичайної та модрини європейської вільхи чорної і дуба звичайного.

Газета семенівських лісівників розповсюджується разом з районною газетою “Життя Семенівщини”, в якої понад три тисячі передплатників.

 

За інформацією ДП «Семенівське лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства