Чверть віку віддано лісу

OLYMPUS DIGITAL CAMERAУ погожу пору липового буйноцвіту, а саме 16 червня він відзначив разом із друзями та колегами своє перше півстоліття від дня народження.

За прожите півстоліття Микола Якович віддав чверть свого віку борзнянському лісові.

А зустрічає свій ювілей лісничий Берестовецького лісництва ДП «Борзнянське лісове господарство» Микола Якович Постернак у повному розквіті і творчих сил, і професійного змужніння.

Лісництво, очолюване заслуженим лісівником України М.Я. Постернаком, — одне з кращих у Чернігівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства. І хоч складає воно понад 4 тисячі гектарів лісового масиву, на кожній його ділянці — лад і порядок. Злагода і взаємна доброзичливість серед лісівників у кожній із семи майстерських дільниць. А відомо ж:  де злагода панує, там земля квітує.

Під керівництвом М.Я. Постернака ця земля квітує молодими лісами, декоративними розсадниками, розкішними березовими гаями. Тільки протягом одного року в Берестовецькому лісництві, як правило, засаджують лісовими культурами до 4 десятків гектарів, у тому числі і новими лісами на деградованих малопродуктивних сільськогосподарських землях запасу.

На території лісництва розміщено й декоративний розсадник площею до одного гектара, на якому функціонує дев’ять теплиць, обладнаних поливними системами власного виробництва.

Дружать у Берестовецькому лісництві і з наукою: на дослідницькій ниві під керівництвом М.Я. Постернака проводяться насадження і догляд за культурами екзотичних порід — такими, як дуб північний, сосна кримська, модрина. Рідкісні рослини заказників у Берестовецькому лісництві взяті на облік. Турбує Миколу Яковича і проблема кадрів на майбутні роки.  Тож саме під опікою лісничого на території лісництва проводяться дослідницькі роботи та практичні заняття з учнями місцевої школи та школи-інтернату.

Закінчивши у 1993 році Воронезький лісотехнічний інститут за спеціальністю інженер лісового господарства, він ніколи не полишав Борзнянщини. Бо тут народився і змужнів. Як особистість. Як керівник визнаного організаторського хисту.

З нагоди 50-річчя від дня народження побажаймо ж ювіляру, котрий родом із села Високе, високого професійного польоту на довгі роки.

З роси і води Вам, Миколо Яковичу!

 

Лісівники Чернігівщини

IMG_0621 IMG_3729 IMG_9249

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства