Діалог із молоддю

Керівництво Чернігівського ОУЛМГ провело зустріч із студентами двох найбільших вузів області – Чернігівських Національних технологічного та педагогічного університетів. Майбутні лісівники та екологи отримали змогу не лише вислухати доповіді лісівників про організаційно-технічні заходи в їх діяльності, але і задати питання напряму керівництву структури. Адже зустріч відбулася в форматі діалогу.

 

Серед завдань лісівників – налагодження контактів з громадськістю, роз’яснювальна та інформаційна діяльність щодо їх роботи. Саме тому у Всесвітній день лісу, котрий відзначають 21-го березня, в приміщенні Чернігівського ОУЛМГ відбулася зустріч із молоддю. Студенти двох найбільших вузів Чернігівщини – Чернігівських Національних технологічного та педагогічного університетів – змогли більше дізнатись про діяльність лісівників. Зустріч із ними відбулась у форматі «запитання-відповіді».

Студентів перш за все цікавили сучасні тенденції та напрямки розвитку лісового господарства, підходи до лісовідновлення з урахуванням тенденції міжнародної лісової сертифікації, а також вплив шкідників на лісові масиви Чернігівщини.

Вичерпні відповіді на більшість запитань дав заступник начальника Чернігівського ОУЛМГ Володимир Єленич, зауваживши, що окрім шкідників природи лісівникам доводиться боротися з шкідниками суспільства – браконьєрами та чорними лісорубами.

Майбутніх екологів з педагогічного університету зацікавили впливи кліматичних змін на стан лісів Чернігово-Сіверщини.

Директор Новгород-Сіверської науково-дослідної станції, кандидат сільськогосподарських наук Анатолій Жежкун повідомив, що його наукова установа працює з 12-ма підприємствами, що входять в структуру Чернігівського ОУЛМГ.

За його словами, наразі однією з найбільших проблем лісу є короїд та масове всихання соснових. Втім, наука вже працює над тим, щоб у близькому майбутньому замінити сосну на більш стійкі до кліматичних змін деревостани. Робота в цьому напрямку починається з насінництва.

Як повідомили начальник відділу лісового господарства Олександр Марахонько та головний спеціаліст цього відділу Володимир Перев’язко, державні лісогосподарські підприємства зробили ставку на збір власного якісного насіння. Так, нещодавно лісівники придбали два насіннєві комплекси, які розташовані в ДП «Ніжинське» та ДП «Добрянське лісове господарство».

Студентів нещодавно відкритого факультету лісового господарства ЧДТЕУ неабияк турбує питання власності лісів – будуть вони приватними чи залишаться за державою. На щастя, завдяки рішучості лісівників концесію українських лісів скасували, тому державні підприємства і надалі мають змогу господарювати та доглядати за нашими лісами.

Володимир Єленич запропонував студентам більш детально ознайомитись з тим як це робиться на практиці. Тим паче, що 21-го березня в лісгоспах краю стартувала акція «Майбутнє лісу в твоїх руках». Триватиме вона до 20 квітня.

 

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства