Для дружби і спорту в лісівників немає кордонів

День 7 вересня у Чернігові видався вітряним і прохолодним. Наче навмисно для того, щоб іще теплішими були дружні обійми давніх знайомих і колег, ще міцнішими – рукостискання, більш запальною – енергія спортивних змагань. Саме в такий день із берегів тихоплинного Сожу до берегів зачарованої Десни для участі у традиційній, а в цей рік ще і ювілейній, п’ятнадцятій Міжнародній спартакіаді  «Слов’янське братерство», присвяченій Дню працівника лісу, прибула численна делегація із сусідньої Гомельщини.

В її складі, крім команд лісівників-спортсменів, були і добре знані серед чернігівських колег почесні гості – заступник генерального директора державного об’єднання «Гомельліс» Тамара Попкова, голова обласного комітету профспілки працівників лісового господарства цього об’єднання Олександр Василенко та колишній голова профспілки Віктор  Кривко-Красько.

Місцем проведення Міжнародної спартакіади спортсменів-лісівників Гомельщини і Чернігівщини було обрано територію спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з лижних видів спорту.

Душевно і щиро, хлібом-сіллю зустрічали учасників і гостей ювілейної Спартакіади голова ЦК профспілкових організацій працівників лісового господарства України Степан Кривов’язий, начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Демченко, всі дванадцять директорів держлісгоспів ЧОУЛМГ, а також голова обкому профспілки працівників лісового господарства Чернігівщини Наталія Кудласевич та голова федерації профспілкових організацій області Ігор Москаленко. І, звичайно ж, команди лісівників-спортсменів Сіверського краю.

Настає урочиста мить підняття на честь ювілейної Міжнародної спартакіади державних прапорів Республіки Білорусь і України. У струнких шеренгах застигли лісівники-спортсмени  Гомельщини і Чернігівщини, почесні гості й уболівальники.

Слово для відкриття Спартакіади надається начальникові Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександру Демченку. Він сердечно привітав учасників, гостей і вболівальників з початком XV Міжнародної спартакіади на берегах Десни, в стародавньому Чернігові, побажав учасникам спортивних змагань перемог і наголосив, що давні дружні зв’язки лісівників Гомельщини і Чернігівщини приносять щедрі плоди в лісогосподарюванні, в обміні досвідом, досягненні вагомих результатів у спорті серед лісівників-спортсменів. Такі продуктивні зв’язки можуть слугувати прикладом навіть для політиків, особливо українських, у реалізації колись добре відомого і знаного чуття єдиної родини. Цінуймо ж його і в спільній роботі на благо наших держав, і в спорті!

І ось розпочинається спортивна боротьба. Цього разу команди випробовували свої сили і спритність у міні-футболі, волейболі, гирьовому спорті, настільному тенісі, шашках і шахах, кульовій стрільбі, киданні сокири в ціль та у такому притаманному лише лісівникам виді спорту як розпилювання колоди на швидкість.

Кожна перемога тієї чи іншої команди в змаганні викликала щедрі оплески вболівальників і всіх присутніх. То там, то тут лунали підбадьорливі вигуки, адресовані учасникам. Одним словом, спортивне протиборство було запальним і захоплюючим для всіх присутніх.

Після його завершення суддівська колегія приступила до підбиття результатів спортивного дійства і визначення переможців. За підсумками ювілейної Спартакіади командну перемогу в більшості видів змагань здобули гості з Білорусії. Чернігівці перемогли лише в трьох видах – з міні-футболу, волейболу та шахів.

Вшанування переможців розпочалося із вручення спортивних кубків і дипломів. Нагороди білоруським лісівникам-спортсменам вручав начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Демченко, а чернігівським спортсменам кубки і дипломи – голова обкому профспілки об’єднання «Гомельліс» Олександр Василенко. Почесний гість Міжнародної спартакіади і чернігівських лісівників вручив також команді господарів особливий подарунок – футбольний м’яч із зображеннями державних гербів України і Республіки Білорусь, виготовлений із шоколаду гомельськими кондитерами.

Вручаючи цей особливий приз, Олександр Василенко побажав чернігівським спортсменам-лісівникам майбутніх «солодких» перемог і щоб за будь-якого перебігу змагань завжди на спортивних майданчиках перемагала дружба, яка і в труді, і в спорті, безумовно, завжди приноситиме щедрі плоди.

На завершення масштабного спортивного дійства два найдосвідченіші, добре знані і в Білорусі ветерани лісової справи, заслужені лісівники України – директор ДП «Новгород-Сіверське лісове господарство» Микола Засько та директор ДП «Добрянське лісове господарство» Іван Горохівський виявили бажання продемонструвати молодим спортсменам-лісівникам «ветеранський клас» – розпиляти колоду півметрової товщини за рекордно короткий час. І вони, під дружні оплески та заохочувальні вигуки всіх присутніх, таки здійснили це – розпиляли пилкою-дворучкою колоду діаметром 50 сантиметрів за одну хвилину і три секунди!

Закриваючи XV ювілейну, Міжнародну  спартакіаду лісівників Гомельщини і Чернігівщини, начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Демченко наголосив, що наступного року чернігівські лісівники-спортсмени обов’язково приїдуть по  перемогу, і тільки перемогу, до білоруських побратимів на береги тихоплинного Сожу.

 А ще в цьому році чернігівські і гомельські лісівники зберуться на нараду з обміну досвідом стосовно боротьби з сосновим короїдом, від якого вже потерпають лісові ресурси як Республіки Білорусь, так і України. Об’єднавши професійні зусилля, безумовно, подолаємо і це лихо.

Олександр Демченко також сердечно подякував гостям і всім спортсменам за участь у масштабному міжнародному спортивному дійстві на берегах Десни, в одному з найчудовіших міст України – Чернігові.

Завершилася зустріч двох братніх делегацій лісівників і спортсменів святковою вечерею, під час якої лунали поздоровлення з професійним святом – Днем лісівника, що відзначатиметься незабаром, українські і білоруські пісні, велися обопільно цікаві розмови про ліс, про розвиток лісогосподарської галузі як у Білорусі, так і в Україні, як в лісових господарствах Гомельщини, так і Сіверського краю.

Микола Тищенко,

Чернігівське ОУЛМГ

 

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства