До колег на Волинь – обмінятися досвідом

Саме такою була мета робочої поїздки представників Чернігівського ОУЛМГ та головних лісничих державних підприємств, які 22 лютого відвідали державні підприємства Волинського ОУЛМГ.

На початку цієї поїздки чернігівські лісівники оглянули рекреаційний пункт ДП «Цуманське лісове господарство» на межі Рівненської та Волинської областей, розташоване біля автодороги Рівне – Луцьк. На цьому об’єкті їх зацікавили кафе «Явір», а також альтанки для відпочинку та приготування їжі, дитяча канатна дорога, екологічна стежка та загороджений вольєр для диких тварин.

Потім маршрут чернігівців проліг до ДП «Звірівське мисливське господарство» площею  3906,8 гектарів. На його території триває реконструкція будиночку мисливця, готелю, облаштування водоймища. Оглянули і відремонтовану лісову дорогу, вздовж якої побудовані об’єкти для мисливства та відпочинку: альтанки, мангали, інформаційні знаки про ліс. Особливо чернігівським лісівникам сподобалися біотехнічні споруди та новостворений підгодівельний майданчик для диких тварин.

Довідалися, наприклад, що в ДП «Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр» вирощують понад 200 різних форм та видів декоративних рослин. Переважна кількість посадкового матеріалу вирощується з закритою кореневою системою. Цей центр забезпечує посадковим матеріалом 5 державних лісогосподарських підприємств.

А от лісівничий молодіжний центр у Воротнівському ботанічному заказнику Воротнівського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ» ще називають «Волинською Швейцарією». Цей центр складається зі шкіл-студій: «Школа лісового лікаря», «Школа лісового дизайнера», «Школа мисливця», «Шкільна майстерня», «Школа юного садівника», «Школа юного бджоляра».

Не обминули увагою і промислові об’єкти нижньоскладських комплексів ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» та ДП «Любомльське ЛМГ», основними складовими яких є цехи переробки деревини. Зі слів керівників цих підприємств більша частина реалізації – продукція переробки. Цехи тут орієнтовані на переробку переважно низькотоварної короткомірної деревини. Тож основними видами продукції є заготовки для європіддонів та пиломатеріали хвойних порід,  а також заготовки пиляні дубові.

З особливою зацікавленістю оглянула чернігівська делегація  цех переробки ДП «Любомльське ЛМГ», де за рахунок залучених інвестиційних коштів (понад 7,5 млн. грн.) встановлена сучасна лінія переробки деревини «SKYWOOD», що складається з брусувального, багатопильного, багатопильно-обрізного та торцювального верстатів. Тут змонтовано і сучасну аспіраційну систему.

Виявляється, відходи продукції переробки переробляються відразу. Задля цього тут встановлено подрібнювач відходів деревини. А для зберігання вже готової продукції дбайливо відремонтоване спеціальне складське приміщення. У ньому пиломатеріали не піддаються впливу атмосферних опадів, бо постійно провітрюються. До речі, на обох підприємствах для комфортних умов працівників належним чином облаштовані і побутові приміщення.

Підсумовуючи побачене і почуте від колег-волинян, чернігівські лісівники сердечно подякували гостинним господарям за організацію змістовної і корисної робочої поїздки.

 

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства