Добрі справи новгород-сіверських лісівників

У квітні минулого року державне підприємство «Новгород-Сіверський лісгосп» очолив молодий і енергійний фахівець Сергій Михайлович Заєць. А вже восени  на виборах до місцевих рад його обрали депутатом Новгород-Сіверської міської ради. Бо і самі жителі цього старовинного міста, і колеги знають Сергія Михайловича як ініціативного висококваліфікованого спеціаліста, чуйну людину, вмілого організатора на добрі справи, котрий особливо переймається не лише розвитком лісової галузі, а й проблемами довкілля, залученням до цієї важливої справи широкої громадськості, особливо молоді.

Ось і нинішньої осені в акції, ініційованій Президентом України «Створюємо ліси разом», новгород-сіверські лісівники одними з перших завершили лісокультурницьку кампанію і відновили 21,6 гектара молодих лісів. А ще на двох десятках гектарів нових земель, непридатних для ведення сільгоспвиробництва і переданих лісгоспу, теж посадили молоді ліси. І таким чином виконали першу заповідь президентської ініціативи.

Значні позитивні зміни відбулися в лісгоспі і в економічному плані. Якщо раніше серед усіх лісгоспів Чернігівського ОУЛМГ Новгород-Сіверське лісове господарство посідало дванадцяте місце, то за дев’ять місяців нинішнього року воно енергійно перемістилося на четверте.

А ось 4 листопада депутат Сергій Заєць виявив ініціативу і запропонував створити яблуневий сад на подвір’ї школи імені Бориса Майстренка. Разом з педагогами, школярами під наглядом досвідчених лісівників вже посадили тут три десятки яблунь різних сортів – ранніх, середньо – і пізньостиглих. Приємно, що  у цьому заході взяв участь не лише Сергій Михайлович, а й уся його сім’я – дружина Людмила, донька-дев’ятикласниця Карина і п’ятикласниця Кристина.

Ця добротворча акція стала ніби заключним акордом в осінній лісокультурній кампанії.

Директор школи імені Бориса Майстренка Віра Петрівна Мокрякова згадує:

– Ще напередодні першовересневого свята  мені зателефонував директор лісгоспу і запропонував  своїми зусиллями збудувати альтанку на подвір’ї школи. Тепер у цій ошатній  і просторій альтанці вчителі проводять уроки на свіжому повітрі. Особливо це важливо під час пандемії і карантину. До того ж, Сергій Михайлович в цей день подарував нашій школі телевізор.

Таке уважне ставлення молодого очільника лісгоспу і депутата міськради до потреб школи, турбота про дітей – яскраве свідчення того, що цей керівник справді по-батьківськи турбується про молоду зміну. Більше того, він запевнив, що лісгосп і надалі співпрацюватиме з педагогічним колективом, а школа стане підшефною для Новгород-Сіверського лісгоспу.

Відрадно, що очільник лісгоспу завчасно потурбувався і про безпеку лісів в пожежонебезпечний період. Вже встановлені камери відеоспостереження за лісовими масивами, а для лісової охорони придбано сім мотоциклів. До кінця року збираються придбати ще з десяток. Щоб лісова охорона ставала дедалі мобільнішою і ефективнішою, а ліс – більш захищеним.

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

 

 

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства