Два новосілля в Остерському військовому лісгоспі

Бондарівське лісництво 13 серпня відкрили у селі Косачівка, на Остерщині. На новосілля завітали начальник Чернігівського ОУЛМГ Сергій Аніщенко, його заступник – головний лісничий Вадим Фесюн, голова Деснянської ОТГ Юрій Осташевський та директор ДП «Остерське лісове господарство» Григорій Шульга. А головними організаторами дійства стали кандидат сільськогосподарських наук, директор Остерського військового лісгоспу Володимир Брайко і голова профспілки цього лісгоспу Лілія Вернігора.

Донедавна це була звичайна сільська хата, яку придбав лісгосп. Тут було зроблено капітальний ремонт, встановлено камери спостереження за лісовими масивами, лісництво повністю укомплектували пожежною технікою. На території лісництва збудовано короби для вирощування сіянців сосни звичайної, які вже зеленіють.

Територія лісництва сягає 6400 гектарів. Чому його розмістили саме тут? Бо пам’ятають величезну пожежу 2008 року. Тоді згоріло 500 гектарів лісу і 20 хат у селі.

Тепер невеликий колектив лісівників, який очолює лісничий Валерій Дворнік, пильнуватиме за лісовими масивами, та оперативно реагуватиме на лісові пожежі.

Цього дня на Остерщині відкрили ще одне лісництво – «Карпилівське». Його збудували фактично з нуля, на місці свиноферми військової частини. Теж укомплектували усім необхідним для боротьби з лісовими пожежами. А ще тут знаходиться авто, передане з фонду комунального майна безкоштовно. Хоча машина 1991 року випуску, але знаходиться в гарному стані. Очолює нове лісництво лісничий Ігор Коханчук. Його володіння сягає 4700 гектарів. Ліси межують із військовими полігонами, а це – по суті, життя, наче на пороховій бочці, адже постійно виникають пожежі.

Відкриваючи нові лісництва, начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Аніщенко сказав, що молодий колектив ДП «Остерський військовий лісгосп» під керівництвом досвідченого Володимира Брайка у першому півріччі посів перше місце серед лісогосподарських підприємств ОУЛМГ і нагороджений перехідним кубком. А Товариство лісівників України нагородило цей лісгосп срібною медаллю – за вміння своєчасно гасити та попереджувати лісові пожежі.

Голова Деснянської ОТГ Юрій Осташевський на цьому зібранні згадав про указ Президента України про збільшення лісистості нашої держави. Він розповів, що на території громади знаходиться 200 гектарів таких заліснених земель. Тож депутати громади вже згодні передати ці землі остерським лісівникам.

Учасники новосілля побували і на центральній садибі Остерського військового лісгоспу, де побачили новий ошатний актовий зал на сто місць та завітали до гуртожитку, де мешкають працівники лісгоспу, цікавились їхнім побутом, створеними умовами.

Як заявив голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець, функція господарювання і виконання робіт з охорони та відновлення лісу – все це виконується лісництвами. Це підрозділи, які можуть абсолютно самостійно виконувати покладену на них роботу. Зараз наше завдання – посилити лісництва: інфраструктурно, кадрово та територіально. Лісництвами багато зроблено на шляху до зміцнення кадрової бази та поліпшення виробничої сфери. А сучасні вимоги, у свою чергу, передбачають поліпшення соціальних стандартів – передусім заробітної плати лісівників та технічних можливостей.

І все це сьогодні реально робиться в Остерському військовому лісгоспі, як переконалися керівництво Чернігівського ОУЛМГ та Деснянська громада.

 

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства