Ефективність виробництва: без травматизму і шкоди здоров’ю працюючим

Саме така позиція була  оприлюднена учасникам семінару з безпеки праці, який відбувся 26 квітня цього року в актовій залі обласного управління лісового та мисливського господарства за участі представників Держпраці в Чернігівській області, керівників лісгоспів та працівників служби охорони праці ОУЛМГ у зв’язку зі Всесвітнім днем охорони праці, який Україна разом зі стома іншими країнами світу відзначає 28 квітня.

Семінар лісівників відкрив т. в. о. начальника Чернігівського ОУЛМГ Олександр Кириченко. Він зробив короткий огляд фактичного стану справ з питань безпеки праці у держпідприємствах лісового господарства області і закликав учасників навчання відповідально поставитися до тих вимог і висновків, які нададуть доповідачі семінару – представники Держпраці України в Чернігівській області. Бо сучасне ефективне виробництво, в тому числі і в лісовій галузі, немислиме без максимального зниження травматизму на підприємствах і будь-якого іншого нанесення шкоди працівникам. Тільки за такої умови можна буде стверджувати, що й українські лісівники наближаються до європейського рівня в питаннях охорони праці.

Про забезпечення суб’єктами господарювання вимог промислової безпеки та охорони праці під час проведення лісозаготівельних робіт йшлося у доповіді начальника відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері управління Держпраці у Чернігівській області В’ячеслава Бородавка.

Про порядок проведення медичних оглядів працівників інформувала лісівників-учасників семінару начальник відділу з питань гігієни праці управління Галина Краснопольська.

Основні вимоги правил охорони праці  під час вантажно-розвантажувальних робіт та експлуатацію автотранспорту під час навантаження (розвантаження) круглого лісу і пиломатеріалів – тема доповіді головного державного інспектора відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та у сфері зв’язку Дмитра Бобра.

Про вимоги Правил будови і безпечної експлуатації вантажно-підіймальних кранів щодо проведення вантажно-розвантажувальних робіт у лісовому господарстві доповідав головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та в сфері зв’язку управління  Держпраці Дмитро Хайтов.

Начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів управління Держпраці Вікторія Луцишина доповіла учасникам семінару про новації у сфері оплати праці та відповідальність за недотримання вимог трудового законодавства.

 А про порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці, надання пільг та компенсацій за роботу у шкідливих та важких умовах праці працівників лісової галузі інформував начальник відділу з питань експертизи умов праці управління Держпраці Ростислав  Маньковський.

Доповідачі грунтовно відповіли на численні запитання учасників семінару.

Підсумки такого корисного заходу з навчанням та інформування лісівників підбив т. в. о. начальника Чернігівського ОУЛМГ Олександр Кириченко.

Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства