Екскурсія до лісу: чернігівські школярі приватної школи «МудрАнгелики» ознайомилися із роботою лісівників

«Діти не тільки спостерігають, думають. Вони шукають відповіді серед природи на численні дитячі «чому?». Ці мудрі слова належать Василю Сухомлинському. І справді, модель поведінки людини та її відповідальне ставлення до природи починає формуватися ще із раннього віку. Для вчителя важливо вчасно відповісти на ті численні «чому?», розповісти про все, що нас оточує, про шанобливе ставлення до всієї лісової екосистеми, раціональне лісокористування, формуючи у дітей та молоді свідому екологічну культуру.

Не з екранів телевізора, не завдяки нав’язливим штампам із соцмереж,  а завдяки практичним навичкам діти мають вивчати такі важливі питання: як відновлюють ліс, як охороняють зелені легені нашої планети від незаконних рубок, пожеж, борються із браконьєрством та недобросовісними лісокористувачами, які не лише можуть дозволити собі залишити численне сміття у лісі, а й своїми діями зашкодити лісу. У цьому напрямку варто відзначити користь спілкування підростаючого покоління із представниками різних професій.

Щоб урізноманітнити навчальний процес, розширити світогляд дітей, детально розповісти про людей, які щодня працюють у лісі, педагогічний колектив Приватної школи «МудрАнгелики» днями організував екскурсію школярів до Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство». Активні та допитливі учні четвертих класів разом зі своїм наставниками відвідали кілька підрозділів підприємства – Пакульське та Славутицьке лісництво.

Про те, як народжується ліс, від насінини до могутнього лісового масиву розповів юним любителям природи головний лісничий ДП «Чернігівський лісгосп» Володимир Єленич. Під час екскурсії школярі детально ознайомилися із тонкощами лісівничої справи та щоденною роботою найбільшого підприємства в системі державних лісогосподарських підприємств області. Разом шукали відповіді на десятки питань «чому?».

Вихованці школи «МудрАнгелики» змогли побачити як працює система відеоспостереження за лісовими масивами, ознайомилися із основними етапами роботи лісівників у разі виявлення пожежі в лісі та технічним озброєнням підприємства для боротьби із нищівним вогнем.  Володимир Єленич розповів учням про особливості роботи модернізованої Дільниці по переробці та зберіганню лісового насіння у Пакульському лісництві, про технологію вирощування сіянців у коробах  і теплицях на базі Славутицького лісництва. Наприкінці екскурсії школярі здійснили справжню подорож до зимового лісу – на ділянку, де зростають молоді насадження сосни звичайної, а поряд височіють дорослі та ошатні лісові красуні.

Маємо надію, що екскурсія була корисною та пізнавальною для гостей. Щиро вдячні педагогічному колективу приватної школи «МудрАнгелики» за цілеспрямовану роботу у напрямку  виховання еко-відповідальних громадян нашої країни,  виховання любові лісу та поваги до людей, які працюють у лісовій галузі.

 

За інформацією ДП «Чернігівське лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства