Енергійний крок до професії лісівника

Випускниця Семенівського учнівського лісництва Соломія Хулап перемогла на І (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт випускників учнівських лісництв.

У нинішньому році цей конкурс присвячений 30-річчю Незалежності України та 100-річчю від дня народження Бориса Миколайовича Лук’янова (міністра лісового господарства України в 1966–1979 роках). Отож наша Соломія представляла Чернігівську область на Всеукраінському рівні.

Така висока відзнака –це, безсумнівно, результат плідної співпраці учнів, педагогів та лісівників Семенівського лісгоспу.

І ось 18 червня в приміщенні одного з найкращих вузів країни – Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбулось нагородження переможців.

П’ятнадцять юних лісівників майже зі всіх областей України, чиї дослідницькі роботи визнані найкращими, отримали дипломи та подарунки від Товариства лісівників України.

Варто зазначити, що в більшості конкурсних робіт піднято актуальні для екології та лісового господарства питання.

До речі, переможці обласного етапу конкурсу мають можливість отримати направлення від лісгоспів для вступу до вузів на спеціальність «Лісове господарство» на контрактній основі. Підтвердженням цього права переможців є окреме ДОРУЧЕННЯ колегії Держлісагентства України від 18 травня нинішнього року.

Ось як прокоментував підсумки конкурсу голова Товариства лісівників України Юрій Марчук:

– Проведення такого конкурсу надзвичайно важливе, адже дає можливість учасникам – школярам з усієї України  визначитися з обранням майбутньої спеціальності, а також спробувати себе в наукових дослідженнях і пошуках, отримати можливість навчатися у провідних фахових університетах країни, зробити енергійний крок до майбутньої професії.

А ще – відібрати серед тисяч учасників учнівських лісництв найкращих, стимулювати їхні  наукові дослідження на рівні школи і підтримати багаторічні кращі традиції учнівських лісництв.

 

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства