ФОРМУВАННЯ НОВОРІЧНИХ КРАСУНЬ

Новорічні плантації – саме так лісівники називають посадки ялинок та сосен для продажу в передноворічні свята. Площа таких плантацій по підприємству становить понад 20 га.

Для того, аби саджанці вже за кілька років виросли гарними та стали справжніми новорічними красунями й радували дорослих і дітлахів на свята, за ними потрібно постійно доглядати. Тож цього тижня прилуцькі лісівники завзято взялися до справи по формуванню крони молодих ялинок.

Ялина – досить невибаглива рослина, однак воно потребує правильного догляду та своєчасної обрізки. За допомогою обрізки можна надати рослині різний декоративний вигляд.

Проводити обрізку краще всього в похмурі дні, щоб запобігти появі темних плям на хвої, які виникають при сильному випаровуванні рідини. Декоративна обрізка проводиться таким чином, щоб крона зберегла рівний пірамідальний обрис. Завдяки правильно проведеному формуванні, дерево буде виглядати більш розлогим і пухнастим, стаючи справжньою новорічною окрасою.

Так на плантаціях новорічних ялинок лісівники вирощують та доглядають хвойні красуні до 5-8 років. А потім вже їх заготовляють для реалізації населенню в передноворічний період.

А при бажанні у нас можна купити якісну ялинку у горщику, а також отримати кваліфіковані поради стосовно того, як  пересадити та доглядати за деревом.

За інформацією ДП «Прилуцьке лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства