Головне – убезпечити життя лісівників, надзвичайників і всіх людей від кривавих слідів, залишених жорстоким агресором

Щорічні планові спільні навчання лісівників Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства і працівників Головного управління ДСНС у Чернігівській області цього разу відбулися в Пакульському лісництві ДП «Чернігівське лісове господарство».

 

Відкриваючи навчання, заступник начальника Головного управління із реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС в Чернігівській області В’ячеслав Вернидуб наголосив:

– Цьогорічні навчання – особливі. Вони характерні тим, що наші ліси буквально нашпиговані вибухонебезпечними предметами. Отож відтепер нам доводиться боротися і з вогнем, і з вибухонебезпечними предметами одночасно. Бо, залишаючи Чернігівщину, рашисти замінували не тільки ліси, поля, береги річок, населені пункти, людські оселі і навіть дитячі ліжечка… Отака, досі нечувана, жорстокість і цинізм кривавого загарбника!

Начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Аніщенко зазначив:

– Відтепер будь-яка робота в лісі стала ще небезпечнішою. Наприклад, робота звалювальника лісу і так травмонебезпечна, а тут ще й вибухові речовини мало не на кожному кроці. Тому набагато більша можливість і виникнення пожеж. Загальна площа лісів, яка ще потребує виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів – 12 тисяч 874 гектари. Отож, як ніколи раніше, обачно і уважно треба працювати в лісах, щоб зберегти і своє життя, і життя колег, котрі поруч. Обов’язково треба подбати про безпеку відвідувачів лісу. Бо любителів «тихого полювання», бува, не зупиняють ніякі застереження.

За тактичним задумом навчання, о 10 годині черговим по ДП «Чернігівське лісове господарство» помічено задимлення на території Пакульського лісництва. Про це черговий негайно доповів черговому обласного управління лісового та мисливського господарства. У взаємодії з військовими підрозділами провели уточнення щодо наявності на цій території вибухонебезпечних предметів, залишених рашистами.

Черговий по ДП «Чернігівське лісове господарство» спрямував до місця задимлення сили та засоби у складі пожежної автоцистерни, трактора з плугом та п’ятьох працівників з ранцевими обприскувачами. Він також організовує їхню взаємодію з головним управлінням ДСНС у Чернігівській області щодо залучення піротехнічного підрозділу для проведення супроводу пожежної техніки до місця виникнення пожежі. На місці задимлення піротехнічним підрозділом вилучається протитранспортна міна ТМ-62, призначена для виведення з ладу гусеничної і колісної техніки.

На допомогу державній лісовій охороні прибувають також лісівники з КП «Чернігівоблагроліс» з трактором та обладнаною ємністю для води. Спільними зусиллями пожежа ліквідована, міна знешкоджена.

Після закінчення спільних навчань у центральній садибі Пакульського лісництва учасники навчання підвели підсумки. А працівники ДСНС навіть організували виставку вибухонебезпечних предметів, виявлених у лісах і населених пунктах Чернігівщини.

На завершення начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Аніщенко зазначив:

– Одних таких навчань, звичайно, замало. Нині їх треба проводити частіше. Велика і небезпечна робота ще попереду. Щоб зберегти життя лісу, його невтомних і мужніх працівників, щоб після перемоги над ворогом, в яку непохитно віримо, наші Сіверянські ліси так само залишалися окрасою Чернігівщини і всієї України.

У спільних навчаннях взяв участь перший заступник голови Чернігівської райдержадміністрації Денис Буданов, який від імені всієї чернігівської громади подякував лісівникам та рятувальникам за сумлінну і небезпечну їхню роботу з розмінування лісів, населених пунктів району. Він висловив надію, що знищені, спалені, понівечені ненависним ворогом людські оселі також обов’язково будуть знешкоджені від усіх вибухонебезпечних предметів. Згодом – відбудовані, і в зранених трагедіями людських душах знову оселиться надія.

 

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства