Головне завдання – надійно захистити ліси від пожеж, успішно виконати програму Президента «Зелена країна»

Виїзна колегія Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства розпочалася у Пакульському лісництві ДП «Чернігівське лісове господарство».

У порядку денному цього важливого зібрання проаналізовано і всебічно розглянуто кілька актуальних питань. Насамперед «Про готовність державних лісогосподарських підприємств області до пожежонебезпечного періоду нинішнього року».

Відкриваючи виїзне засідання, начальник Чернігівського ОУЛМГ Сергій Аніщенко передусім привітав усіх учасників з Днем охорони праці і урочисто представив нового головного лісничого Чернігівського лісового господарства. Ним став відомий на Чернігівщині  лісівник Денис Землянко, котрий до цього працював головним лісничим ДП «Добрянське лісове господарство» і протягом року – директором цього ж підприємства. Після об’єднання Добрянського лісового господарства з Городнянським  став у Городні заступником директора.

А відтепер він – головний лісничий ДП «Чернігівське лісове господарство». Володіння цього господарства простягаються на сто тисяч гектарів, охоплюючи Остерщину, Козелеччину, лісові масиви Менщини, Ріпкинщини і Чернігівського району.

Цей лісгосп у пожежонебезпечному  плані найбільш вразливий, особливо після того, як звідси видворили окупантів. Адже саме тут зосереджувалися блокпости і техніка загарбників, котрі не шкодували ні лісів, ні майна лісогосподарських підприємств, ні осель самих лісівників та жителів прилеглих населених пунктів. І як наслідок – навколишні ліси тепер буквально нашпиговані вибухонебезпечними предметами.

З доповіддю про готовність лісогосподарських підприємств до пожежонебезпечного періоду виступив головний спеціаліст відділу лісового господарства Чернігівського ОУЛМГ Богдан Пивовар. У його виступі йшлося про те, що всі лісогосподарські підприємства готові до пожежонебезпечного періоду. Закуплено  сім квадрокоптерів, сімдесят дві радіостанції, чотири мотопомпи, два лісові пожежні модулі, оновлено систему спостереження за лісовими масивами. Крім того, розроблено методичні рекомендації ДСНС згідно з Східноєвропейським центром моніторингу пожеж щодо проведення робіт в тих лісових масивах, де відбувалися бойові дії.

На колегії також виступили головний лісничий, заступник начальника управління Чернігівського ОУЛМГ Вадим Фесюн. Він запевнив, що на Чернігівщині успішно виконується програма Президента України «Зелена країна». Вже засаджена 1129 гектарів молодими лісами. Це більше 80 відсотків від запланованого. Повідомив і про щойно прийняті  державою закони. Зокрема, про оцінку впливу на довкілля. А от закон тиші у лісах України відмінено.

Вадим Фесюн зосередив увагу учасників виїзного засідання колегії і на  важливій складовій успішного лісовідновлення. Заготовлене насіння обов’язково треба відправляти на перевірку до ДО «Український лісовий селекційний центр» для визначення класу якості насіння.

Заступник начальника обласного управління Олександр Жук доповів про постійну  допомогу лісівників  українській армії деревиною, технікою та автотранспортом. А ще повідомив, що створена з ініціативи голови Державного агентства лісових ресурсів України Юрія Болоховця комісія активно працює. Ретельно вивчає пошкодження державних лісів, лісогосподарського майна, приватного сектору працівників лісового господарства.

На колегії також виступили директори ДП «Ніжинське лісове господарство» Андрій Данько, ДП «Чернігівське лісове господарство» Юрій Ревко та ДП «Городнянське лісове господарство» Валентин Реуцький.

У Пакульському лісництві учасники колегії оглянули новий комплекс з переробки шишок. Юрій Ревко відзначив, що цей комплекс здатний протягом місяця переробляти п’ять тон шишок. Хоч і коштував він мільйон 600 тисяч гривень, та справа того варта.

У Славутицькому лісництві учасники виїзної колегії оглянули садибу лісництва, тепличне господарство та лісопожежну станцію. Директор  ДП «Чернігівське  лісове господарство» Юрій Ревко повідомив, що тут  рашисти  поцупили автомашину УАЗ, укомплектовану пожежним модулем, а в двох лісництвах не погребували навіть лопатами – вкрали їх понад двісті штук.

Переїхавши до Любецького лісництва, учасники колегії побували в тамтешній садибі, теж оглянули лісопожежну станцію та систему відеоспостереження за лісами.

А в Мекшунівському лісництві підвели підсумки побаченого і почутого.

Наостанок начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Аніщенко нагадав, що закінчується навчальний рік у лісогосподарських закладах України.

–  У нас, на Чернігівщині, є Сновське вище професійно-технічне училище. З цього навчального закладу на виробничу практику  незабаром в лісові господарства області прибудуть учні. Я вас дуже прошу, – звернувся  до керівників лісогосподарських підприємств, – зустріти цих дітей як своїх рідних. Адже за ними – майбутнє. Вони наша надійна зміна.

Усі учасники колегії з розумінням поставилися до цього заклику очільника лісової галузі області.

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства