ГОТУЄМОСЯ ДО ПРИЛЬОТУ ПЕРНАТИХ ДРУЗІВ

Весна – пора, коли оживає природа, тварини прокидаються після зимової сплячки, а птахи прилітають із теплих країн і втішають нас своїм співом. Пам’ятаючи про те, що в цю пору року нашим пернатим друзям не вистачає корму і місць для укриття, учні Дідівської ЗОШ І-ІІІ ступенів власноруч виготовляють будиночки для птахів – шпаківні.

Дерев’яні домівки на деревах мають рятувати дорослих птахів та пташенят від негоди й хижаків. Тому учні висловили сподівання, що виготовлені ними шпаківні недовго залишатимуться порожніми. Діти впевнені, що пернатим мешканцям буде затишно та комфортно у нових оселях.

Прилуцькі лісівники, в свою чергу, підтримали бажання школярів допомагати птахам. Тому напередодні Міжнародного дня лісів, який відзначається 21 березня, головний лісничий підприємства Олександр Червоняк та інженер з охорони та захисту лісу Валерій Клочко провели для учнів 9-го класу майстер-клас із виготовлення шпаківень, а також розповіли про значення пернатих у природі. Адже саме птахи є незамінними помічниками у боротьбі зі шкідниками лісових насаджень. Недарма ж їх так і називають – санітари лісу.

Своїм прикладом школярі показали, як можна турбуватися про ліс і дбати про його пернатих мешканців. На цьому вони планують не зупинятися, а й надалі брати активну участь у лісівничих справах.

Працівники лісгоспу висловлюють вдячність вчителю праці та учням за велику роботу, зроблену на користь птахів.

 

За інформацією ДП «Прилуцьке лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства