І зашумлять молоді ліси над чарівним Придесенням

Сіверянський край віддавна славиться своїми сосновими борами, зеленими дібровами, білокорими березовими гаями. Щедрі і  за будь-якої пори року прекрасні лісові масиви стали своєрідним заповітом нинішнім і майбутнім господарям чернігівської землі: дбайливо оберігати і невтомно примножувати зелену скарбницю Придесення.

У площині практичної роботи цей заповіт реалізовується масштабною лісокультурною діяльністю всіх лісогосподарських підприємств  із залученням до відтворення лісів представників громадськості, депутатів місцевих рад, членів Товариства лісівників України, юних лісівників з учнівських лісництв і їхніх турботливих наставників.

Вже тринадцятий рік поспіль на лісових теренах Сіверянського краю відбувається акція «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка стартує 21 березня в Міжнародний день лісу.

За ініціативи Державного агентства лісових ресурсів України та Товариства лісівників України.

Звичайно ж, найактивнішими учасниками Акції завжди були і є державні лісогосподарські підприємства, але до спільної роботи з відтворення лісів неодмінно долучаються обласне управління освіти з розвинутою в нашій області мережею учнівських лісництв, а також ветеранські організації, учасники АТО, громади міст, сіл і селищ – одним словом, благородна Акція стала справді  всенародною справою.

Відрадно, що цього року виробнича й громадська значимість Акції зросла ще помітніше, про що свідчить інформація, отримана з лісгоспів області станом на 24 квітня цього року.

Так, вже створено лісових насаджень на площі майже півсотні гектарів, проведено 24 пізнавально-ознайомчих заходів і 38 заходів з благоустрою територій, в яких взяло участь більше півтисячі юнаків і дівчат, членів учнівських лісництв, а також майже 4 десятки представників громадських організацій.

Більш конкретну інформацію, що надали безпосередньо лісогосподарські підприємства, оприлюднюємо нижче.

Так, у ДП «Борзнянське лісове господарство» в Акції, яка відбулася  18 квітня у Борзнянському лісництві, взяли участь представники Височанської об’єднаної територіальної  громади, представники ЗМІ, адміністрація лісгоспу, учні  Височанської ЗОШ.

У ДП «Городнянське лісове господарство»  Акція відбувалася 18-19 квітня  в Тупичівському лісництві. У ній взяли участь представники об’єднаної територіальної  громади, журналісти, адміністрація лісгоспу,  члени Тупичівського учнівського лісництва.

Лісівники ДП «Добрянське лісове господарство»  організували Акцію зі створення лісових насаджень 19 квітня в Ріпкинському лісництві, до якої долучилися представники адміністрації району, райради, ЗМІ, адміністрація лісгоспу, учасники АТО, учні Ріпкинської ЗОШ.

У ДП «Корюківське лісове господарство»: Акція відбулася 20 квітня у Тихоновицькому лісництві, під час якої провели озеленення території обеліску «Загиблим у 2-й  світовій війні» у селі Тихоновичі за участі учнів та вчителів Тихоновицької ЗОШ, голови сільської ради, кореспондента місцевої газети, представників лісництва.

20 квітня у Новоборовицькому лісництві учасники Акції озеленили дитячий майданчик біля Новоборовицької ЗОШ. У впорядкуванні території села взяли участь голова сільської ради, директор школи, учні Новоборовицького учнівського лісництва, кореспондент газети, представники лісництва.

У ці ж дні в Корюківському лісництві під час Акції провели  озеленення території місцевої гімназії, до якого долучилися дирекція школи, кореспондент газети, представники лісництва. Відбулися й інші заходи з озеленення пам’ятних місць на території  лісгоспу.

Працівники Вертіївського лісництва ДП «Ніжинське лісове господарство» разом з депутатами Вертіївської об’єднаної територіальної  громади,  адміністрацією лісгоспу провели Акцію 19-20 квітня.

У ДП «Новгород-Сіверське лісове господарство» Акція відбулася 19 квітня в Узруївському лісництві. У ній взяли участь представники Новгород-Сіверської районної ради, райдержадміністрації,  об’єднаної територіальної  громади, працівники телебачення, радіо, газети,  адміністрації лісгоспу, а також учні  Чайкинської загальноосвітньої школи.

 На Акцію 20 квітня в Остерському лісництві ДП «Остерське лісове господарство»  дружно вийшли  школярі з  учнівського лісництва Остерської гімназії, представники лісгоспу, працівники  лісництва.

Добре попрацювали учні Морівського учнівського лісництва на масивах Морівського лісництва разом з представниками лісгоспу та працівниками  лісництва 19 квітня. У цей же день було створено алею героїв АТО  на території Остерської гімназії за участі представників лісгоспу, гімназистів з учнівського лісництва Остерської гімназії.

У ДП «Остерський військовий лісгосп» Акція відбулася 19 квітня в Деснянському лісництві, в якій взяли участь учні Деснянської гімназії, представники лісництва, лісгоспу.

А в ДП «Прилуцьке лісове господарство» Акцію розпочали 18 квітня в Кам’янському лісництві представники Прилуцької райдержадміністрації, райради, Кам’янського  учнівського лісництва, адміністрації лісгоспу.

У Машівському лісництві ДП «Семенівське лісове господарство» Акцію провели  20 квітня. У ній взяли участь представники ОТГ, випускники Семенівської ЗОШ, адміністрації лісгоспу.

А ось у Холминському лісництві ДП «Холминське лісове господарство» Акція тривала і  19, і 20 квітня.  Активну участь у ній взяли члени Холминського  учнівського  лісництва, учні Холминської ЗОШ, представники ЗМІ, представники лісгоспу.

У Сосницькому лісництві Акцію провели 19 квітня за участі учнів Сосницької  загальноосвітньої школи і  працівників Сосницького лісництва.

До Красилівського лісництва ДП  «Чернігівське лісове господарство» на Акцію 18 квітня завітали студенти факультету природокористування, життєдіяльності і туризму Чернігівського технологічного університету. Старанно потрудилися на лісових гонах, дбаючи про красу рідного краю, примноження зеленого скарбу Придесення.

Начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Демченко, керівництво і спеціалісти управління висловлюють сердечну подяку всім, хто взяв участь у Всеукраїнській Акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» і тим самим долучився до важливої справи примноження лісових ресурсів Чернігівщини, всієї України.

 Володимир Перевязко, головний спеціаліст відділу лісового господарства Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства