Його літа, як молоді ліси, прагнуть до сонця й висоти…

Ось таким поетичним рядком можна означити життєвий і професійний шлях головного спеціаліста відділу лісового господарства ЧОУЛМГ Володимира Степановича Перев’язка, котрий в пору золотої осені, а саме 22 вересня, переступає поріг свого повнозерного шістдесятиліття.

Є люди, котрим, здається, Всевишній допомагає звершувати життєву і професійну долю. Саме до таких особистостей належить наш колега і ювіляр.

Народився у типовому поліському селі Комсомольське – нині Покровське – на Житомирщині. Рано залишився без батька, який по

мер молодим. Тож мати та бабуся виводили в люди, оточуючи Володю теплом і турботою.
З молодих ранніх літ бачив підліток, як високі сосни сягають в небеса, як у дворі лісництва неподалік рідної хати з раннього ранку до пізньої години люди живуть турботами про ліс. Певне, саме тоді й народжувалися в нього любов до лісу і вибір майбутньої професії.

Після закінчення середньої школи одразу й пішов працювати в лісництво. Потім – дворічна служба в Збройних Силах, а після неї – знову до батька-лісу на першу відповідальну посаду лісника. І вже після однорічного першого професійного загартування дійшов висновку, що лісівнича справа для нього назавжди, на все життя.

Вступив до Львівського лісотехнічного інституту, після закінчення якого за спеціальністю «інженер лісового господарства» був направлений як молодий спеціаліст до Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Звідтоді вже понад 31 раз скресала весною Десна і стільки ж разів зустрічав під шатами лісів Чернігівщини, які стали рідними, свій вересневий день народження. Ось уже прийшов і ювілейний, шістдесятий!

Дорогий Володимире Степановичу!

Лісівники Сіверського краю сердечно і щиро вітають Вас з повнозерним шістдесятиріччям, яке Ви зустрічаєте в розквіті професійного хисту, глибокого і всебічного розуміння лісівничих проблем галузі, в атмосфері поваги від колег і друзів за Вашу сумлінну, самовіддану працю на благо успішного розвитку лісів Придесення і не захмареного негараздами їхнього майбутнього.

Знаємо Вас як вдумливого спеціаліста з вирішення багатогранних проблем наших лісів, спів­автора створеної ще в дев’яності роки минулого століття карти забруднених радіацією лісів Чернігівщини, як глибокого аналітика і відповідального практика з проблем відтворення лісів, підвищення рівня заліснення Придесення, котрий повною мірою володіє унікальним професійним баченням розвитку, зміцнення кожної насіннєвої ділянки майбутніх молодих лісів. Саме цим Ви й заслужили професійне визнання, авторитет і повагу всіх лісівників області, керівництва обласного управління, Держагентства лісових ресурсів України.

Ви, Володимире Степановичу, особисто безмежно вірите в успішне майбутнє наших поліських лісів і по-батьківськи турботливо прищеплюєте цю віру і любов до лісу нашій юній зміні – вихованцям вісімнадцяти учнівських лісництв і обласної станції юних натуралістів, якими опікуєтесь постійно і з натхненням, про що засвідчують успіхи юних лісівників на всеукраїнських змаганнях і в різноманітних конкурсах.

Знаменно, що Ваш шістдесятилітній ювілей відзначаємо майже одразу після нашого професійного свята – Дня працівників лісу і в той рік, що почав сторічний літопис державного управління лісовою галуззю Придесення. Безумовно, що в цей літопис Ваша самовіддана праця також вкарбує свій славний рядок!

З роси і води Вам на довгі літа,
дорогий Володимире Степановичу!

Лісівники Чернігівщини

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства