Кожному в лісовій галузі – належну охорону праці та надійну профілактику  захворювань і травматизму

Саме з метою вирішення цієї насущної проблеми відбувся семінар-нарада, проведений посадовцями управління Держпраці у Чернігівській області, ДП «Городнянське лісове господарство», Фонду соціального страхування України в області та за участі фізичних осіб-підприємців.

Глибоко і всебічно аналізуючи на семінарі тему «Охорона праці та промислова безпека на підприємствах лісової галузі», учасники семінару розглянули комплекс актуальних питань цієї тематики.

Відкрив семінарські заняття директор ДП «Городнянське лісове господарство» Сергій Аніщенко.

Доповідаючи по першому питанню порядку денного «Про стан охорони праці та виконання вимог «Правил охорони праці для працівників лісового господарства та лісової промисловості» в ДП «Городнянське лісове господарство», його директор, зокрема, наголосив на необхідності належного контролю за постійним застосуванням вимог «Правил охорони праці для працівників лісового господарства та лісової промисловості», НПАОП 02.0-1.04-05 під час організації всіх технологічних процесів. Керівник лісгоспу також відповів на численні запитання учасників наради-семінару.

Про другому і третьому питаннях порядку денного щодо організації та проведення попереднього (під час прийняття на роботу) та періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, а також роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці присутніх проінформувала старший інспектор відділу з питань гігієни праці управління Держпраці в області Наталія Мартиненко.

По четвертому питанню семінару-наради щодо заходів безпеки перед виконанням лісосічних робіт заслухали головного державного інспектора відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціальній сфері управління Держпраці в області Івана Романенка, який проінформував про основні заходи безпеки праці перед початком та під час виконання лісосічних робіт.

Інформуючи учасників семінару з п’ятого питання порядку денного щодо укладання трудових договорів та цивільно-правових договорів,  особливостей їх укладання, головний державний інспектор відділу з питань державного законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів управління Держпраці в Чернігівській області Олександр Залуговський наголосив на необхідності постійного дотримання законодавства про працю під час оформлення трудових відносин. Звернуто увагу присутніх і на відповідальність за порушення законодавства про працю.

По шостому і сьомому питаннях порядку денного щодо термінів атестації робочих місць, а також щодо надання працівникам пільг і компенсацій за роботу зі шкідливими та важкими умовами праці учасники семінару заслухали інформації головного державного інспектора відділу з питань експертизи умов праці управління Держпраці в Чернігівській області Альони Заяць, яка наголосила на актуальності атестації робочих місць та наслідках, які можуть виникнути внаслідок не проведення атестації робочих місць. Вона також акцентувала увагу на видах пільг та компенсацій за роботу зі шкідливими та важкими умовами праці і нормативно-правових актах, відповідно до яких і надають пільги та компенсації.

У Городнянському лісництві ДП «Городнянське лісове господарство» з інформаціями відповідальних посадовців управління Держпраці в Чернігівській області та Фонду соціального страхування України в області ознайомилися також підприємці, які сьогодні зайняті на заготівлі деревини.

Закриваючи семінар-нараду, директор ДП «Городнянське лісове господарство» Сергій Аніщенко відзначив безумовну користь від такого навчання для лісівників і наголосив, що лише повноцінне і вичерпне виконання чинного законодавства з охорони праці, постійний контроль за цим відповідальних посадовців, а також особиста обережність кожного працівника лісового господарства збережуть його від захворювань і травмувань, а, отже, забезпечать працівникам тривалість трудового стажу і високу продуктивність праці.

Володимир Аніщенко,

провідний інженер з охорони праці ДП «Городнянське лісове господарство»

 

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства