КРАСА ПРИДЕСЕННЯ НА ПОВЕН ЗРІСТ

Четвертого вересня лісівники Чернігівського ОУЛМГ стали активними учасниками четвертого екологічного фестивалю «Життя в стилі ЕКО», який організовано Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації з метою пропагування екологічних знань, екологічної і фізичної культури, здорового способу життя, привернення уваги громадськості до пам’яток природи, лісів  та їхньої охорони. Зберігаємо та збільшуємо ліси Чернігівщини, лісова рекреація та її потенціал.

На фестивалі всі охочі мали змогу дізнатися про екологічні цікавинки у сфері науки і техніки, пограти в екологічні та спортивні ігри, взяти участь в ековікторинах, відвідати різноманітні майстеркласи, фотовиставки, скуштувати смачного кулішу та фіточаю, ознайомитись з пожежно-рятувальною технікою, яку представили лісівники та представники МНС, отримати навики надання першої медичної допомоги, одержати насолоду від яскравої концертно-розважальної програми і ще багато цікавого і пізнавального.

Тематичну виставку «Життя у гармонії з лісом» представили  начальник Чернігівського ОУЛМГ Сергій Аніщенко та його заступник, головний лісничий Вадим Фесюн, директор ДП «Остерське лісове господарство» Григорій Шульга, головний лісничий цього підприємства Юрій Бійчук. Вони розповіли про лісівничі досягнення, закликали берегти і захищати ліс і довкілля.

Лісова охорона ДП «Остерський лісгосп» продемонструвала нове спеціальне спорядження лісового пожежного, яке нещодавно придбав лісгосп.

А Ніжинські лісівники та ДП «Остерський військовий лісгосп» показали сучасні безпілотні літальні апарати, серед яких квадрокоптери і безпілотний комплекс «Лелека-100». Окремо про український безпілотник «Лелека-100»: радіус його польоту  до 60 кілометрів, робоча висота польоту – до 1200 метрів, у повітрі на одній батареї він може перебувати більше двох годин. Завдяки зуму камери з висоти 800 метрів можна добре розгледіти людину, а з висоти 400 метрів –  навіть прочитати номер авто… Відео передається на екран у режимі онлайн.

Начальник Чернігівського ОУЛМГ Сергій Аніщенко доповів заступнику голови ОДА Дмитру Іванову, що незабаром у лісових підприємствах області стартує осіння лісокультурна кампанія. Вперше лісівники Чернігівщини  використовуватимуть сіянці з закритою кореневою системою. Перевага таких рослин у тому, що корінь не травмується при вирощуванні і подальшій посадці на лісокультурній площі. Посадка таких рослин відбувається за допомогою садильних труб.

Вдалою, насиченою, результативною була і виставка декоративного посадкового матеріалу.

На фестивалі також були представлені «дари лісу» – гриби і горіхи, мед із лісової пасіки, різноманітні трави та віники для бані.

Можна впевнено сказати, що і результати інформаційно-просвітницької роботи лісівників Чернігівщини поступово поліпшуються: люди, особливо молоде покоління, стають більш екологічно свідомими.

Довідково

Парк природи «Беремицьке» створений за підтримки благодійного фонду «Беремицьке Біосфера» для пропагування ідей сталого природокористування, кліматичної освіти, реалізації соціальних проектів та формування відповідального ставлення до природи у майбутніх поколінь. Відкритий для відвідувачів у жовтні 2017 року.

Парк розташований поблизу села Беремицьке Остерської міської громади Чернігівського району. Його площа – понад сто гектарів, тут є оглядова вежа.

Основна діяльність Парку пов’язана з відновленням екосистем Подесення шляхом впровадження ревайлдингових методів створення мозаїчних ландшафтів, у тому числі за рахунок природного випасу.

Задоволення від споглядання природи – це те відчуття, яке тут намагаються подарувати відвідувачам. Основна мета – зробити подорожі в природу комфортними, цікавими та пізнавальними, не завдаючи при цьому шкоди навколишньому середовищу.

На Фестивальному полі Парку природи «Беремицьке», де й відбувся екофестиваль, проводяться як локальні народні гуляння, так і великі міжнародні фестивалі.

Збереження культурних традицій регіону та популяризація культурно-масових заходів є невід’ємною складовою діяльності Парку.

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства