Ліс потребує особливої уваги і постійних турбот

Саме така позиція з чіткою виразністю простежувалася в доповіді і виступах учасників звітно-виборної конференції обласної організації Товариства лісівників України, що відбулася 20 квітня цього року в актовій залі Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Конференцію відкрив і виступив на ній з доповіддю голова обласної організації Товариства лісівників України, перший заступник начальника, головний лісничий ЧОУЛМГ Юрій Пономаренко.

Він, зокрема, наголосив, що в обласній організації Товариства нараховується 743 індивідуальних члени, які об’єднані в 11 первинних організацій. Обласна організація Товариства постійно взаємодіє з виробничими структурними підрозділами держлісгоспів, бере активну участь як у виробничому, так і громадському житті підприємств, наполегливо реалізовує завдання з впровадження передового досвіду формування біологічно стійких високопродуктивних насаджень під час проведення заходів з оздоровлення лісів, лісовідновлення та лісорозведення, активно взаємодіє з держпідприємствами при створенні еколого-просвітницьких об’єктів, як от: екологічні стежки, музеї лісу, рекреаційні зони відпочинку, пункти наочної агітації населення для посилення протипожежної безпеки і боротьби з браконьєрами, самовільними рубками і стихійними сміттєзвалищами.

Доповідач детально ознайомив учасників зібрання з позитивною динамікою професійної діяльності держпідприємств у лісовідновленні і лісорозведенні, а також здобутками під час рубок формування та оздоровлення лісів за період 2012 – 2017 років.

Голова обласної організації Товариства не обійшов увагою і здобутків громадського формування в справі професійної орієнтації молоді через залучення її до діяльності у  шкільних лісництвах, участі в конкурсах, відзначивши, зокрема, такі конкурси Товариства, як «Кращий твір, кращий малюнок на тему «Людина і ліс», в якому діти відображують своє бачення майбутнього в лісогосподарюванні. Позитивні результати і від фахових конкурсів на звання «Кращий лісничий» та «Кращий звалювальник лісу».

Юрій Пономаренко, зокрема, наголосив, що матеріали більшості конкурсів обласної організації Товариства відзначені і на всеукраїнському рівні.

На завершення доповіді голова обласної організації Товариства грунтовно проінформував делегатів звітно-виборної конференції про підсумки акції «Майбутнє лісу – в твоїх руках», яка цьогоріч тривала з 21 березня по 18 квітня і в рамках якої створено нових лісів на площі 31,8 гектара, відбулося 23 ознайомчо-пізнавальні заходи і 36 – з благоустрою територій, до яких залучалося 368 учасників з числа шкільної та студентської молоді і 195 представників громадських організацій.

Доповідач також зазначив, що діяльність Товариства регулярно висвітлюється на обласному телебаченні у щомісячній телепрограмі «Чернігівськими лісами», в Семенівській районній газеті «Життя Семенівщини» друкується двічі на рік окрема сторінка «Лісівник Семенівщини», а щоквартальний часопис «Ліси Чернігівщини», починаючи з 2007 року у всіх 41 номерах всебічно і грунтовно висвітлює як нинішні здобутки лісівників області, так і історію лісових господарств, акцентуючи увагу читачів на публікаціях про сучасні животрепетні проблеми лісової галузі, а також на розповідях про тих, хто був відданий справі успішного лісового господарювання у минулі роки, хто сьогодні з честю прийняв естафету від ветеранів, щоб чернігівські ліси ставали могутнішими і щедрішими в прийдешні роки.

На конференції йшлося і про те, що члени обласної організації Товариства беруть активну участь у відновленні історичних місць на території області. Так, протягом 2012 – 2016 років вони доклали успішних зусиль для відродження древнього Любеча, партизанського «Лісограду»,  музею-заповідника Пантелеймона Куліша «Ганнина пустинь», Національного заповідника «Гетьманська столиця» в Батурині.

Інтернаціональні зв’язки Товариства на конференції теж не обійдені увагою делегатів. Зокрема, відзначалася участь лісівників Чернігівщини у засіданні центральної ради Федерації профспілок з лісівниками Білорусі, Татарстану, Азербайджану, Молдови, Казахстану і Киргизії в 2013 році, коли була закладена «Алея Дружби» в ДП «Остерське лісове господарство», а в 2015 році – коли приймала делегацію з Латвійської Республіки, міжнаціональні зв’язки міцніють і під час спартакіад лісівників Чернігівщини і Гомельщини.

Після завершення доповіді і виступів учасників зібрання  конференція обрала делегатів на VI з’їзд Товариства лісівників України. Делегатами обрані Юрій Пономаренко, Вадим Фесюн і Володимир Пінчук.

Володимир Перев’язко,

головний спеціаліст відділу лісового господарства Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства