Лісопорушників застали «на гарячому»

Працівниками державної лісової охорони ДП «Чернігівське лісове господарство» під час проведення рейдової роботи 03.03.2019 о 18 год. 30 хв. у Пакульському лісництві (квартал 114 виділ 19) було виявлено лісопорушників, які завантажували мікроавтобус «Мерседес» синього кольору лісопродукцією, котра була заготовлена підприємством під час проведення вибіркової санітарної рубки. Поряд з вищевказаним автомобілем стояв інший автомобіль «Мерседес», також синього кольору. Лісопорушники, помітивши автомобіль рейдової бригади, стали втікати з місця злочину, рухаючись в напрямку с. Пакуль. Рейдова бригада почала переслідування одного з автомобілів, який був завантажений незаконно добутою деревиною. Інший автомобіль, не зупиняючись, попрямував у с. Пакуль, де виїхав поряд з лісництвом та попрямував до м. Славутич. Цей же автомобіль бачили також працівники державної лісової охорони Пакульського лісництва, коли він проїздив поряд з лісництвом. Водій переслідуваного автомобіля, втікаючи від рейдової бригади, рухався на великий швидкості по лісу, у зв’язку з чим не впорався з керуванням та збив три плодові дерева в кв. 77 Пакульського лісництва, в результаті чого автомобіль було пошкоджено, а водій вийшов з автомобіля та кинувся втікати до лісу.

На місце лісопорушення працівниками державної лісової охорони було викликано працівників правоохоронних органів. Через деякий час прибули працівники слідчо-оперативної групи Чернігівського РВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області. Під час детального огляду автомобіля «Мерседес» було виявлено, що він був завантажений незаконно добутою лісопродукцією сосни звичайної, довжиною 3 м в кількості 19 колод (сортиментів), загальним об’ємом 3,10 м³.

Трохи раніше, цього ж дня, в Славутицькому лісництві о 13 год. 30 хв., в кварталі 106 виділ 2.4 (ділянка, на якій проводиться суцільна санітарна рубка) працівниками державної лісової охорони було помічено автомобіль «Мерседес» синього кольору, з тим же державним номером, що і на автомобілі з викраденою деревиною, та громадянина, який ходив по ділянці та фотографував заготовлену лісопродукцію. Згодом цей громадянин представився як громадянин П, відомий також як «громадський активіст». Згодом до нього під’їхав і інший автомобіль «Мерседес» синього кольору (той, що втік з місця вечірньої події), за кермом якого знаходився громадянин Л., якого в цьому ж автомобілі бачили в ніч напередодні у кв. 106 виділ 2.4 Славутицького лісництва, де проводилась суцільна санітарна рубка, та вдень у кв. 114 виділ 19 Пакульського лісництва, де проводилась вибіркова санітарна рубка.

Вищевказані особи неодноразово були помічені в місцях заготівлі деревини в нічний час. Відчуваючи свою безкарність, вони постійно поводилися зухвало, залякували та погрожували працівникам державної лісової охорони, неодноразово та незаконно намагались заволодіти лісопродукцією, але спільними зусиллями працівників державної лісової охорони та працівниками поліції вдавалось цього не допустити. Так сталося і цього разу: державною лісовою охороною зроблено все від неї залежне, тепер справа за правоохоронними органами, аби винні особи були покарані відповідно до чинного законодавства.

 

За інформацією ДП «Чернігівське лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства