Літопис лісової галузі Сіверського краю

Саме таке високе покликання демонструє перед своїми читачами часопис «Ліси Чернігівщини», якому у червні виповнюється десятиріччя з дня заснування його як часопису Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Відзначаючи цей перший ювілей комунікативного засобу лісової галузі Чернігівщини, не зайвим буде стверджувати, що часопис об’єднав довкола себе і публікацій на його сторінках не лише увесь тритисячний трудовий колектив лісівників області, але й представників широкої громадськості. Усіх, кому не байдужа доля рідних лісів, їх сьогочасні проблеми, від успішного вирішення яких залежить і здоров’я лісу, і його ефективна віддача та щедрість за праведні труди, і відновлювана щорічно лісівниками його енергія. Задля того, щоб і прийдешні покоління жителів Придесення не втратили можливості черпати із зеленої скарбниці і добро, і красу, і цілющу силу.

Часопис «Ліси Чернігівщини» читачі по праву вважають літописом галузі, бо він не обминає найгостріших проблем, які стосуються економіки лісогосподарювання, соціальної сфери працівників, їх добробуту. Так само на його сторінках вміщуються публікації і суто фахового змісту – про найновіші досягнення у лісівничій науці, передовий досвід у лісовідновленні і догляді за лісом, боротьбі з хворобами і шкідниками, від яких потерпають зелені масиви, запобіганні нищівному браконьєрству і розкраданню лісових ресурсів.

Одним словом, на сторінках часопису найвимогливіший читач знайде для себе потрібну публікацію. Байдуже, в якому, так би мовити, «лісовому» статусі буде цей читач – чи він директор лісгоспу, чи лісничий або майстер лісу, фахівець із лісовідновлення або й звичайний єгер – часопис своїми публікаціями за минулі десять років об’єднував і задовольняв інтереси найширшого кола читачів, котрих за перше десятиріччя його віку ставало щороку все більше і більше. Причому різних – від сивочолого ветерана лісової галузі до юного школяра – члена учнівського лісництва.

Варто наголосити й іще на одній відповідальній функції часопису. За минуле десятиріччя «Ліси Чернігівщини» стали справжньою трибуною для висококваліфікованих фахівців галузі, досвідчених організаторів трудових колективів держлісгоспів, представників лісівничої науки, відомих практиків лісогосподарювання із сусідньої Гомельської області, а також із тих європейських держав, де лісогосподарювання, лісовідновлення і використання лісової сировини сягнули справді європейського рівня розвитку.

Із пошаною дозволю собі оприлюднити ще й таку інформацію: перший номер нашого часопису народжувався завдяки ініціативі і підтримці тодішнього начальника Чернігівського ОУЛМГ, заслуженого лісівника України Івана Горохівського. Часопис став другим в Україні.

Особливо резонансними для читачів часопису стали публікації про передовий досвід «рідних» державних лісових господарств. Так, широку читацьку аудиторію здобули, зокрема, виступи на сторінках часопису директорів ДП «Семенівське лісове господарство» Олександри Дудко, ДП «Новгород-Сіверське лісове господарство» Миколи Заська, ДП «Чернігівське лісове господарство» Сергія Мотрича, та колишніх директорів Василя Тимка, Івана Данильця, Олександра Шашкова, Леоніда Стахорського та Петра Погребняка.

Хочу наголосити – оцей свій ювілейний 42-й номер часопис «Ліси Чернігівщини» також зустрічає у всеозброєнні – продовжуються публікації цікавих матеріалів під його постійними рубриками, продовжується і щира відверта розмова з читачем про невідкладні проблеми розвитку лісової галузі Чернігівщини, повсякденні клопоти лісівників. Не шкодуючи сил і знань, наснажують вони життя лісу своєю самовідданою енергією, щоб рідні ліси і далі примножували своє багатство задля успішного розвитку економіки рідного Придесення, всієї України.

Юрій ПОНОМАРЕНКО,

шеф-редактор часопису «Ліси Чернігівщини»,

перший заступник начальника, головний

лісничий Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства