Молодий ліс і радісна звістка!

Стало доброю традицією саме у весняні дні проводити інвентаризацію, перевірку та технічне приймання всіх ділянок лісових культур і плантацій. Комісія  ДП «Семенівський лісгосп» на чолі його з директором Олександрою Дудко завершила перевірку якості виконаних робіт найманими працівниками і самими лісівниками.

Весною 2017 року в лісгоспі посаджено  157  гектарів лісових культур. Під природне поновлення залишили 7 гектарів. Семенівські лісівники додатково створили три плантації новорічних ялинок, площею три гектари. Доповнено лісових культур  на площі  150 гектарів.

Цілий робочий день спеціалісти лісгоспу  присвячують огляду діяльності одного лісництва. Вибірково перевіряються лісові культури минулих років, а також проведення  мінералізованих смуг, стан садиб лісництв, рекреаційні пункти тощо.

«Весна – дуже відповідальний період для лісівників, – коментує Олександра Дудко. – В короткі  терміни  потрібно  провести лісовідновлення на вирубках, посіяти розсадники, провести доповнення лісових культур минулих років. Особлива відповідальність з організації  лісокультурних робіт  лежить на лісничому та його помічнику».

На даний момент спеціалісти перевірили вже три лісництва: Семенівське, Орликівське та Костобобрівське. У всіх відмічається досить високий рівень якості  виконаних робіт: прибирання лісосік від порубочних  залишків, підготовка ґрунту, ширина міжрядь, відстань в ряду, стан лісових розсадників, якість садивного матеріалу.

А під час перевірки Костобобрівського лісництва посеред лісового масиву комісію наздогнала  радісна звістка про народження сина у молодого лісничого Миколи Куксенка. Колеги привітали  від щирого серця лісничого та побажали здоров’я майбутньому лісівнику. Первістка вирішили назвати в честь діда Олександром, який все життя пропрацював  у лісгоспі.

Мама молодого лісничого Світлана Миколаївна більше тридцяти років також працює в Семенівському лісгоспі. Для неї народження онука є великим подарунком до її дня народження, яке вона відсвяткувала 17 травня.

Колектив лісівників лісгоспу привітав іменинників, молодого татуся і побажав аби лісівничому роду не було переводу.

Михайло Волк, інженер з охорони та захисту лісу ДП «Семенівське лісове господарство»

 

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства