На Чернігівщині рекреаційні пункти стали не лише привабливими місцями відпочинку, а ще й збільшують віддачу кожного лісового гектара

Нині, коли наші ліси нашпиговані небезпечними вибуховими пристроями, залишеними російськими агресорами під час окупації деяких територій Чернігівщини, рекреаційні пункти набувають особливого значення.

Добре і надійно облаштовані, вони стають для жителів навколишніх сіл і міст, а також тих, хто подорожує автомагістралями через нашу область, не лише місцем безпечного відпочинку, а й слугують для відзначення різних урочистих подій – весіль, днів народження, ювілеїв, просто прогулянок з дітьми.

– Нині у всіх держлісгоспах Чернігівського ОУЛМГ є гарно обладнані місця відпочинку, – інформує заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства, головний лісничий Вадим Фесюн. – Рекреаційні пункти розташовані здебільшого обабіч центральних магістралей, таких як Київ – Суми, Київ – Грем’яч, Новгород-Сіверський, а також на місцевих трасах, обабіч доріг, що з’єднують села і міста.

У цьому плані відзначилися Корюківський, Городнянський, Ніжинський, Чернігівський, Новгород-Сіверський лісгоспи. Загальна площа лісової рекреації вже сягає понад двадцять гектарів. Щороку лісогосподарськими підприємствами виділяються значні кошти на їх належне утримання і обслуговування. Хоч це начебто додаткова турбота, але ставлення лісівників до рекреаційних пунктів дуже відповідальне. Адже тут не тільки комфортабельний відпочинок. Ці пункти мають ще й неабияке виховне значення.

Бо ж якщо саме тут, на рекреаційних пунктах, а не десь на лісових галявинах, збирається одночасно багато людей, то лісових пожеж стане менше. І діти, і дорослі вчаться, як чемно поводитися на природі, дбати про чистоту і порядок під високими шатами сосон.

До того ж, у кожному пункті є достатня кількість паливних дров, щоб за бажання насмажити шашликів, приготувати якусь їжу. До речі, саме наша сіверська земля якраз є батьківщиною таких рекреаційних пунктів, а Ніжин започаткував цю корисну справу і досі вважається піонером у цьому напрямку.

Директор Корюківського державного підприємства Андрій Лашко каже:

– У Щорському лісництві біля села Щимель збудований рекреаційний оздоровчий комплекс. А два роки тому ще й обновили цей комплекс, прикрасивши його дерев’яними скульптурами лісових тварин. Їх з любов’ю і натхненням створив сосницький скульптор Анатолій Надточій. Тепер сюди охоче приїжджають молоді пари фотографуватися, відзначати весілля, проводять інші сімейні свята. До послуг відпочивальників збудовано розкішні альтанки з широкими столами, за якими розмістяться всі звані гості.

А на трасі Щимель – Корюківка, в Андрониківському лісництві, теж є такий комплекс. Тож гості Корюківщини не обминають його, не помилувавшись красою тутешньої природи – тут їх і гостинно зустрічають, і проводжають.

За два кілометри від Корюківки на мальовничій галявині, де колись косили сіно для коней, Анатолій Надточій робить гойдалки і навіть планує створити тут ціле казкове містечко.

За словами начальника Чернігівського ОУЛМГ Сергія Аніщенка, започатковані на Чернігівщині рекреаційні пункти стали не лише привабливими місцями відпочинку, а ще й збільшують віддачу кожного лісового гектара.

 

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства