На лісокультурній раді розглядали проекти лісових культур

Весняна лісокультурна кампанія для лісівників – один із найважливіших етапів лісовідновлення. До нього готуються заздалегідь і відповідально.

Тож, перед початком лісокультурних робіт, з метою належного контролю за проектуванням лісокультурних об’єктів та підвищення якості робіт з лісокультурного виробництва для філій Північного лісового офісу ДП «Ліси України» була проведена виїзна тематична нарада із захисту проектів лісових культур.

Проходило засідання на базі філії «Конотопське лісове господарство» із залученням фахівців та науковців.

Оцінювали плани майбутнього лісовідновлення:

– перший заступник начальника Північного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Вадим Фесюн;

– заступник начальника Північного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Анатолій Омельченко;

– директор Краснотростянецької лісової науково-дослідної станції УкрНДІЛГА Василь Ігнатенко;

– начальник відділу лісового господарства Північного міжрегіонального   управління лісового та мисливського господарства Ганна Прокопенко;

– головний спеціаліст відділу лісового господарства Північного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Валентина Бондарєва;

– провідний інженер лісового господарства Північного лісового офісу ДП «Ліси України»  Олександр Забара.

У роботі наради взяли участь головні лісничі та інженери з лісовідновлення філій Північного лісового офісу ДП «Ліси України»: «Конотопське лісове господарство», «Краснопільське лісове господарство», «Лебединське лісове господарство», «Ніжинське лісове господарство», «Охтирське лісове господарство», «Сумське лісове господарство», «Тростянецьке лісове господарство».

В ході наради відбувся продуктивний обмін думками між фахівцями управління, науковцями та спеціалістами філій.

Йшлося про принципи та підходи у проектуванні майбутніх лісових насаджень. Зокрема, про відповідність проектованих лісових порід відповідним типам умов місцезростання, про змішування головних та супутніх деревних порід на принципах лісового симбіозу. А також про введення до складу лісових культур чагарників, проектування створення протипожежних бар’єрів, введення у склад порід-інтродуцентів та інші питання лісогосподарського виробництва.

На засіданні було розглянуто проекти лісових культур на 2024 рік філій Північного лісового офісу ДП «Ліси України» по Лісостеповій зоні, загальною площею 635,1 га, з них 11,8 га – проекти на лісорозведення.

По завершенню наради перший заступник начальника управління Вадим Фесюн наголосив, що широке обговорення проектів дозволить найефективніше з лісівничою доцільністю використати потенціал лісокультурної площі. Розгляд проектів на лісокультурній раді – це також важливий зв’язок науки і виробництва в питаннях відновлення лісів.

Висловлені на зібранні зауваження та пропозиції будуть використані на практиці.

Ознайомитися з проектами лісових культур на 2024 рік можна на нашому сайті.

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства