На пернатих – у серпні, а на хутрову та парнокопитну звірину – в листопаді!

В Чернігівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбувся семінар-нарада з користувачами мисливських угідь Чернігівщини. Окрім користувачів мисливських угідь, участь в заході взяли районні мисливствознавці.

 

Начальник відділу мисливського господарства ЧОУЛМГ Микола ПИРІГ доповів про своєчасність зведених відомостей весняного обліку та обліку пернатої дичини відповідно до термінів їх проведення та існуючих методик.

Наступним розглянули питання погодження наказів користувачів мисливських угідь Чернігівської області на проведення полювання у мисливський сезон 2019-2020 років та пропускної спроможності мисливських угідь.

Учасники наради колегіально вирішили, що відкриття сезону полювання на пернату дичину відбудеться у першу суботу серпня, а на хутрових та диких парнокопитних тварин – у першу суботу листопада.

Микола Пиріг також торкнувся питання укладення договорів про внесення плати за користування мисливськими угіддями між їхніми користувачами та власниками або постійними землекористувачами, на яких знаходяться ці угіддя. Говорили і про посилення заходів профілактики захворювання диких тварин на сказ і доведення чисельності хижих та шкідливих тварин у мисливських угіддях області до науково обґрунтованих норм.

Головний спеціаліст-мисливствознавець відділу мисливського господарства Чернігівського ОУЛМГ Володимир БАБИЧ виступив із питанням боротьби з браконьєрством та складання протоколів на порушників правил полювання. Важливим  у цьому питанні, на думку Володимира Бабича, є своєчасність подання інформації про порушення правил полювання.

Підбиваючи підсумки семінару-наради начальник відділу мисливського господарства, Микола Пиріг наголосив на необхідності дотриманні правил техніки безпеки при полюванні. Мисливці, на відміну від браконьєрів, сприймають полювання як відпочинок, а не як спосіб наживи.

 

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства