На посаду – через громадську раду

Чернігівщина – віддавна лісовий край. Ліс для населення області, її економічного і соціального розвитку завжди мав велике значення. Отож і розвиток лісової галузі – один із пріоритетів для забезпечення економічної і соціальної стабільності Сіверського краю.

Реалізація цього пріоритетного завдання лісогосподарськими структурами набуває особливої ваги в наш час, коли загострилися проблеми забезпечення людей роботою і сталим заробітком, коли більшість населення потерпає від бідності, продовжується занепад у багатьох галузях промисловості, соціальної інфраструктури…

Лісогосподарська галузь також переживає непростий період реформування, але, разом із тим, вона в змозі і далі забезпечувати багатьох людей  робочими місцями у найвіддаленіших районах і селах, вагомо наповнювати місцеві бюджети, надійно підтримувати соціальну сферу, надаючи відчутну допомогу школам, дошкільним закладам,  ФАПам і лікарням на місцях.

Ось тому, можна сказати, надважливого значення набуло не тільки в лісогосподарських структурах області, а й серед широкої громадськості кадрове питання – визначення шляхом конкурсного відбору кандидата на посаду начальника Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства. Про те, хто стане керманичем лісової галузі області  заговорили не тільки у службових кабінетах управлінських структур, а й серед широкого людського загалу – і не лише лісівників, а й багатьох жителів сіл і райцентрів краю.

Враховуючи те, наскільки чутливе це кадрове питання, нещодавно створена при Чернігівському ОУЛМГ  громадська рада зібралася на своє засідання минулої п’ятниці в актовій залі управління. Щоб принципово і всебічно розглянути кандидатури всіх сімох кандидатів, котрі вирішили взяти участь у конкурсі на посаду начальника обласного управління лісового господарства. Із семи кандидатів на цю посаду на конкурсний відбір громадської ради прибуло лише троє кандидатів, а саме: перший заступник начальника, головний лісничий обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій Пономаренко, директор ДП «Холминське лісове господарство» Олександр Демченко і директор ДП «Ніжинське лісове господарство» Юрій Болоховець.

Кожний із них виступив перед громадською радою зі своєю програмою, в якій оприлюднив своє бачення розвитку лісової галузі області і ті перспективи, які б сприяли залученню інвестицій у деревообробну галузь, аби підняти якість її товарної продукції до європейського рівня, значно збільшити попит на цю продукцію як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках.

Кандидатам на посаду членами громадської ради було поставлено чимало запитань стосовно найбільш актуальних проблем  у лісовій галузі, шляхів її ефективного реформування, боротьби з негативними проявами в ній, браконьєрством, охороною лісів від пожеж тощо. Усі троє кандидатів дали на ці запитання грунтовні відповіді.

Відбулося відкрите голосування громадської ради щодо програм кандидатів на посаду начальника Чернігівської ОУЛМГ.

Найбільш привабливими громадська рада визнала програми розвитку лісової галузі області, які презентували директор ДП «Ніжинське лісове господарство» Юрій Болоховець та перший заступник начальника Чернігівського ОУЛМГ  Юрій Пономаренко  та  хоча, як відзначалося,  всі троє кандидатів на посаду начальника Чернігівського ОУЛМГ засвідчили свою високу професійність, вагомий досвід у лісогосподарюванні та чітке бачення перспектив розвитку лісової галузі області. Але останнє слово за конкурсною комісією,  яка відбудеться 5 квітня 2017 року в Держлісагентстві України.

Принагідно зауважимо, що на таке відповідальне засідання громадської ради Чернігівського ОУЛМГ із 21-ого  її члена прийшло лише дванадцять, що не може не занепокоїти працівників лісової галузі. Адже громадську раду чернігівська громадськість обирала для відповідальної і плідної роботи з вирішення проблем в одній із провідних бюджетоутворюючих галузей області. Чому ж таку пасивність виявила ледь не половина її членів під час обговорення програм кандидатів на посаду очільника лісової галузі?

Відповідь на це запитання – за громадською радою.

Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства