На виїзній нараді у Прилуках наші лісівники ознайомилися з досвідом заліснення та лісівництва у Туреччині

7 грудня у ДП «Прилуцьке лісове господарство» відбулася виїзна виробнича нарада головних лісничих державних лісогосподарських підприємств Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства з ведення лісового господарства.

 

Відкриваючи нараду, заступник начальника, головний лісничий Чернігівського ОУЛМГ Вадим Фесюн інформував про успішне завершення осінньої лісокультурної кампанії та про підсумки акції «Створюємо ліси разом». Назвав також кращі підприємства і оголосив подяки.

Про навчальний семінар із заліснення та лісівництва, який відбувся у Туреччині, а саме у Трабзоні, розповів його учасник – заступник начальника, головний лісничий Чернігівського ОУЛМГ Вадим Фесюн.

Він повідомив, що в рамках технічного співробітництва поміж Головним управлінням лісового господарства Туреччини та Державним агентством лісових ресурсів України з 23 по 25 листопада цього року в Трабзоні Департаменту лісівництва для українських учасників провів професійний семінар з підвищення кваліфікації.

У цьому важливому навчальному заході взяли участь начальник відділу лісового господарства Головного управління лісового господарства Туреччини Кахраман Темюр, регіональний директор лісового господарства Емін Йилмаз, заступник начальника департаменту лісового господарства Йилмаз Гюн, керівники філій Головного управління лісового господарства Угур Тюфекчіоглу, Форхан Язиджи, генеральний директор Ісмаїл Хаккіері Форест, Інженері Бар Сельчук Бекірджан, викладач факультету лісового господарства, професор, доктор Ібрагім Турна, директор Східно-Чорноморського науково-дослідного інституту лісового господарства Хюля Турна, заступник регіонального керівника лісового господарства, керівник філії заліснення та лісівництва, інженери та технічний персонал регіональної дирекції за контрактом, а також делегація з одинадцяти українських лісівників, яку очолював начальник управління лісового господарства та відтворення лісів Державного агентства лісових ресурсів України Ігор Будзінський.

Виступаючи на відкритті тренінгу, регіональний менеджер Йилмаз сказав: «Ми всі налаштовані на одну роботу. Як світові лісівники ми разом працюємо проти глобального потепління та зміни клімату. Цього року в Туреччині ми вирішили висадити загалом 252 мільйони саджанців, по три саджанці на людину. Ми висаджуємо їх не лише для нашої країни, а й для всього світу».

У перший день тренінгу в Трабзоні, який розпочався зі слайд-шоу та рекламних фільмів, зі змістовними і цікавими доповідями щодо регулювання планів лісівництва виступили професор, доктор Ібрагім Турна з лісівництва східної ялини, заступник начальника Головного управління лісового господарства Департаменту лісівництва східного бука Йилмаз Гюн, з Головного управління лісового господарства, менеджер філії Орхан Язиджи з лісівництва жовтої сосни з Головного управління лісового господарства та генеральний директор лісництва Селчук Бірджан, керівник філії лісового господарства Угур Тюфекчіоглу з обслуговування стендів та Ісмаїл Хаккі Барі, керівник філії Головного управління лісового господарства.

У другий день тренінгу в лісах Мацького лісництва відбулися дослідження на теми: «Природне та штучне омолодження ялини», «Дослідження густоти ялини та бука», «Дослідження природного та штучного омолодження сосни звичайної», «Дослідження густоти та насадження сосни звичайної».

Після цікавої доповіді про перебування на навчальному семінарі в Туреччині учасники наради заслухали головного спеціаліста відділу Богдана Пивовара про підсумки пожежонебезпечного періоду. «Хоч він і минув, – наголосив він, – однак не слід забувати, що з настанням весни і літа лісівникам знову потрібні будуть неабиякі зусилля для попередження і оперативної ліквідації лісових пожеж».

Головний спеціаліст відділу лісового господарства управління Ганна Прокопенко доповіла про результати контрольних переліків фонду рубок головного користування по державних підприємствах Чернігівського ОУЛМГ. Наголосила на необхідності вчасного висвітлення на сайтах лісгоспів орієнтовних планів відводів на місяць, а також інформації про видані лісорубні квитки.

Учасники виїзної наради Чернігівського ОУЛМГ взяли участь у зустрічі на садибі лісового кордону урочища «Сосонка» в Куликівці Ічнянського лісництва. Там вони відвідали квартал 51 виділу 21 площею 4 гектари та освітлення 2017 року. У кварталі 51, виділ 22 площею 1,3 гектара оглянули лісові культури 2017 року. Роз’яснення гостям надавали директор ДП «Прилуцьке лісове господарство» Валентин Сурай, головний лісничий Олександр Червоняк та лісничий Ічнянського лісництва Володимир Лисенко.

Далі учасники наради переїхали до фермерського господарства «Мир». Знайомилися з технологіями вирощування новорічних ялинок. Тут на різноманітні запитання гостей відповідав керівник фермерського господарства Володимир Федан.

У Жадьківському лісництві учасники наради побували в лісорозсаднику, де з технологією вирощування саджанців їх ознайомили головний лісничий Олександр Червоняк та лісничий Андрій Продан. Оглянули також мисливські вежі та підгодівельні майданчики для диких тварин.

Побували також у рекреаційному пункті «Діброва» Ладанського лісництва у кварталі 10 та 117. У виділі 12.1 Кам’янського лісництва площею 2,3 гектара – на плантаціях новорічних ялинок та сосни кримської. У кварталі 115 цього ж лісництва у 13.1 виділі площею 1,1 гектара оглянули лісові культури 2017 року. У виділі 13.2 площею 1,3 гектара поцікавилися, як готують ґрунт на наступний рік. Роз’яснення учасникам наради тут надавали головний лісничий Олександр Червоняк та лісничий Кам’янського лісництва Володимир Коваленко.

На місці умовної пожежі учасники наради ознайомилися з інноваційним обладнанням в галузі пожежогасіння, а саме таким є обладнання датської компанії Firexpess, визнане одним із найкращих у світі у сфері високоефективних засобів пожежогасіння.

Нараду завершили у конторі Прилуцького лісгоспу. Там відбулося пленарне засідання, під час якого про старт новорічної кампанії та стан реалізації новорічних ялинок доповів головний спеціаліст відділу лісового господарства Володимир Кирієнко. Він, зокрема, зазначив, що лісівники Чернігівського ОУЛМГ мають можливість реалізувати на Новорічні і Різдвяні свята 1,2 мільйона лісових красунь.

 

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства