Найбільша цінність у лісовій галузі – людина і її здоров’я

Ця теза повною мірою знайшла своє яскраве підтвердження під час навчання в обласному навчально-методичному центрі профспілок з 10 по 13 квітня 81 лісничого, які представляли всі лісогосподарські підприємства Сіверського краю.

Навчання ініційоване Державним агентством лісових ресурсів України та Чернігівським ОУЛМГ за участю Українського центру підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів лісового господарства з метою грунтовного і всебічного вивчення лісничими лісогосподарських підприємств Чернігівського ОУЛМГ питань охорони праці та пожежної безпеки.

Відкриваючи ці актуальні теоретичні заняття лісничих, начальник Чернігівського ОУЛМГ Олександр Демченко зазначив, що грунтовне вивчення лісничими тематики, передбаченої навчально-тематичним планом, має стати головним завданням на час занять. Щоб максимально використати здобуті під час навчання знання в площині подальшої практичної роботи, глибоко усвідомлюючи, що найбільшою цінністю нашої галузі є життя і здоров’я всіх працівників. Від цього, власне, і залежатиме їхня сумлінна високоефективна трудова діяльність, а, отже, і виробничі здобутки та успішне виконання всіх планових завдань, визначених для лісівників Чернігівщини.

Олександр Демченко також наголосив на необхідності розпочати і в стислі строки завершити в лісництвах усі лісокультурні роботи, щоб максимально використати вологу пізньої весни, яка може швидко перейти в посушливе літо. Очільник лісової галузі області побажав колегам  успіхів у навчанні і відмінних результатів на іспитах.

Під час навчання лісничі лісогосподарських підприємств ЧОУЛМГ грунтовно опрацювали тему «Нове в законодавстві України про працю та охорону праці». З лекціями цієї тематики виступив завідувач кафедри охорони праці Українського центру підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів лісового господарства Віталій Гільперт.

Про вимоги безпеки на лісогосподарських роботах йшлося в лекціях викладача з кафедри захисних технологій Українського центру Юрія Римаренка.

Медичне та санітарно-побутове обслуговування, психологія безпеки, гігієна праці та виробнича санітарія на виробництві – теми лекцій, з якими виступили перед лісничими завідувач кафедри Українського центру Віталій Гільперт та викладач Юрій Римаренко.

Про пожежну безпеку та організаційні заходи попередження пожеж також йшлося в лекціях наукових працівників Віталія Гільперта та Юрія Римаренка.

А от про безпеку праці під час експлуатації об’єктів підвищеної небезпеки йшлося в лекції викладача Центру Віктора Маслая.

З лекціями на тему «Організація управління охороною праці» перед аудиторією лісничих виступив викладач Українського центру Андрій Мусійовський.

Під час навчання з лісничими також зустрілися і виступили перед ними заступник начальника Чернігівського ОУЛМГ Олександр Жук та начальник відділу лісосировинних ресурсів управління Петро Приходько.

Після виконання навчально-тематичного плану навчання та успішного складання іспиту із засвоєння теоретичного матеріалу лісничі Чернігівського ОУЛМГ відбули в лісогосподарські підприємства області, щоб у площині практичної організаційної роботи застосувати грунтовні знання, отримані ними під час навчання.

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства