Необхідно ще жорсткіше  протидіяти незаконним рубкам

Як відомо, незаконні рубки лісу залишаються значною проблемою як для лісового господарства, так і для економіки області Адже лісогосподарський сектор є важливою її складовою. А ще незаконні рубки завдають великої шкоди природному середовищу та лісам.

Від початку 2021 року на території державних лісогосподарських підприємств, які координуються Чернігівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, виявлено 24 випадки незаконних рубок загальним об’ємом 244,1 кубометра. Сума завданої шкоди – 1094,1 тисячі гривень.

У 18 випадках лісопорушників виявлено. І тільки у чотирьох випадках матеріали передані до правоохоронних органів. У всіх інших «чорних лісорубів» навіть не знайдено, хоча матеріали про незаконні рубки лісоохоронцями теж передані до правоохоронних органів.

У чотирнадцяти випадках шкоду, завдану лісовому господарству, сплачено добровільно. І лише один лісопорушник компенсував заподіяну лісу шкоду за результатами розгляду справи у суді.

Нинішнього року рейдові бригади для активнішої боротьби з лісопорушниками  забезпечені  патрульними автомобілями та мотоциклами. Автомобілі обладнані GPS-трекерами та відео реєстраторами.  Використовуються й  інші технічні засоби виявлення лісопорушників, а саме фотопастки та квадрокоптери. Але все одно технічних засобів для ефективнішої боротьби з «чорними лісорубами» ще не замало.

Крім того, рейдові бригади лісгоспів спільно з представниками правоохоронних органів постійно  проводить рейди з охорони лісів від незаконних рубок, браконьєрства, порушень правил пожежної безпеки у лісах.

Загалом за рік, що минає, складено 100 протоколів про адміністративні правопорушення на суму 46,4 тисячі гривень.

 

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

 

 

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства