Ніжин буде зеленіти, щоб раділи в ньому діти!

«А я був у лісі! Невже він виріс не сам, а його хтось посадив?» – допитливі оченята Олежка з цікавістю дивилися на лісівників.

«Більшість лісів нашої держави – рукотворні, і лише незначна частина природного походження,» – повчали дітлахів головний лісничий ДП «Ніжинський лісгосп» Олександр Марахонько та голова профкому Юлія Стрілець.

«А чого боїться ліс? А навіщо його рубати, коли достигне? Для чого потрібні лісівники?»  – все нові й нові питання горохом сипалися на працівників лісгоспу, які в рамках акції «Озеленення планети» відвідали ніжинський дитячий садочок № 23 «Берізка».

Малюки із захватом слухали розповіді про ще малознайоме й для них зовсім незвідане, про таємниці, радощі та смуток Лісу.

«А я вдома з татком вже саджала дерева», – гордо мовила Емілія й першою схопилася за заступ, коли справа дійшла до озеленення подвір’я.

Лісівники провели невеличкий майстер-клас, розповіли, як викопати лунку правильного розміру, як опускати в нього деревце, присипати землею та коли і скільки поливати.

Висадивши рослини, всі отримали чудові подарунки: дітлахи – солодощі від лісівників, а лісівники – запашні та надзвичайно смачні вареники з вишнями від садочка!

Юлія Стрілець, ДП «Ніжинське лісове господарство»

 

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства