Новгород-Сіверська громада врятувала сімсот гектарів самосійних лісів

Ще у листопаді на позачерговій вісімнадцятій сесії міської ради восьмого скликання депутатами розглянуто подані заяви щодо затвердження проекту землеустрою для оформлення права постійного користування земельною ділянкою та передачу її у постійне користування ДП «Новгород-Сіверське лісове господарство».

Фактично це тридцять земельних ділянок, які складають 669 гектарів. На них вже зростають самосійні ліси віком від трьох до п’ятнадцяти років. Всі ці ділянки межують з лісовими масивами Новгород-Сіверського лісового господарства.

У тому, що така важлива справа нарешті зрушила з місця, вагома заслуга передусім депутата міськради, члена земельної комісії, директора державного підприємства Новгород-Сіверське лісове господарство Сергія Зайця, а також депутата міськради, лісничого Задеснянського лісництва Григорія Гущі.

Перебуваючи у Новгород-Сіверському лісгоспі 14 грудня, начальник Чернігівського ОУЛМГ Сергій Аніщенко зустрівся з головою Новгород-Сіверської міської ради Людмилою Ткаченко. Він подякував їй за державницьку позицію збереження самосійних лісів.

У відповідь на цю подяку Людмила Ткаченко схвально відгукнулася про діяльність колективу ДП «Новгород-Сіверське лісове господарство», яке є основним бюджетним наповнювачем міста і району. Водночас сердечно подякувала директорові лісгоспу Сергію Зайцю, бо саме лісівники під час окупації забезпечували людей теплом і хлібом. У найтяжчі місяці – в лютому та березні завозили хліб, дрова майже до кожного двору. І зараз вони продовжують цю благородну справу.

Новгород-Сіверська міська рада ще у лютому надала дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок зі зміною їх цільового призначення і передачею  ДП «Новгород-Сіверське лісове господарство» двадцяти восьми ділянок самосійних лісів. Йдеться про земельні ділянки площею 952 гектари, які колись використовувалися в сільськогосподарському виробництві. А нині вони самозаліснені, бо там вже повиростали сосни та берези  віком від трьох до тридцяти п’яти років, які  чекають дбайливих господарів.

Голова Держлісагентства лісових ресурсів України Юрій Віталійович Болоховець запевнив:

–  До кінця року ми обов’язково складемо рейтинг регіонів щодо ефективності роботи з порятунку так званих самосійних лісів. Вони теж обов’язково знайдуть своїх дбайливих господарів. А кращу територіальну громаду, яка цьому сприятиме, нагородимо.

 

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства