Об’єднаними зусиллями захистимо ліси від пожеж

Спекотні липневі дні наповнюють трудові будні лісівників тривогами і турботами. Адже, не приведи, Господи, хтось кине знічев’я недопалок в лісі чи дітвора розкладе багаття неподалік лісового масиву… І піде тоді гуляти «червоний півень» на повну силу, спопеляючи найдорожче багатство Сіверського краю.

Щоб професійно протистояти лихові, слід, на думку добрянських лісівників,  об’єднати зусилля і працівників лісгоспу, і надзвичайників, і працівників правоохоронних органів з широкою громадськістю. А ще – невтомно пропагувати серед населення правила протипожежної безпеки, особливо в таку спекотну пору, яку зараз переживаємо.

Щоб реалізувати цю мету в площині практичних дій, 3 липня в кварталі 107 Ріпкинського лісництва відбулися спільні тактико-спеціальні навчання з гасіння пожежі в лісовому масиві.

Участь у тренуванні взяли працівники лісової охорони ДП «Добрянське лісове господарство» і працівники Ріпкинського районного відділення управління ДСНС у Чернігівській області. Керували тренуванням головний інспектор районного відділення УДСНС у Чернігівській області Ігор Кисіль,  головний лісничий ДП «Добрянське лісове господарство» Денис Землянко, а також лісничий Ріпкинського лісництва Олександр Зогий та інженер з охорони і захисту лісу Дмитро Кульгейко.

Варто наголосити, що у Добрянському лісгоспі у цьому році створено 250 кілометрів мінералізованих смуг і проведено догляд за ними протяжністю в 500 кілометрів. До того ж, в лісовому масиві перекриті позапланові дороги і розміщено в достатній кількості наочної агітації, білбордів, інших інформаційних матеріалів. Не забувають лісівники  постійно звертатися і до населення через засоби масової інформації із закликами поводитися в лісі так, як того вимагають правила пожежної безпеки. Адже ліс – наше спільне багатство.

 

За інформацією ДП «Добрянське лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства