Перед новорічними святами посилили охорону хвойних насаджень

img_5413

Усвідомлюючи, що перед новорічними святами на лісових красунь традиційно готуються набіги браконьєрів і перекупників, лісова охорона Чернігівського ОУЛМГ разом із екологічною інспекцією і правоохоронцями провела 275 рейдів із убезпечення зелених масивів, а саме хвойних насаджень від браконьєрської сокири і пилки.

Незважаючи на профілактичні заходи, які особливо широко проводила лісова охорона протягом останнього місяця року, у ДП «Прилуцьке лісове господарство» затримали браконьєрів, котрі встигли відняти лісову «прописку» у майже  восьми десятків ялинок, приготувавши їх для продажу на стихійних передноворічних ринках. У лиходіїв конфісковане знаряддя їхнього самоправства і весь «товар». Та ще й згідно з адміністративним протоколом накладено чималий штраф за самовільну порубку.

І в ДП «Ніжинське лісове господарство» рейдова бригада повернулася до офісу не з порожніми руками — затримала браконьєра з чотирма лісовими красунями, які той намагався сховати у лісопосадці, прикидавши гіллям. Не вдалося: буде відповідати, як належить — і штрафом, і позбавленням знаряддя злочину — сокири та пилки.

А в Ріпкинському районі місцеве населення чомусь вважало законною заготівлю самосійних сосон на колишніх колгоспних землях — мовляв, ці сосни ніхто не саджав і не вирощував, вони нічийні. Члени рейдової роз’яснили, що це далеко не так, конфіскувавши всі три сотні молодих сосон, підготовлених перекупниками для продажу. А ще, згідно зі складеним протоколом, шукачі легкого заробітку сплатять чималий штраф за свою демонстративну «необізнаність». Щоб і таким, як самі, роз’яснювали, що нічийних сосон не буває.

Рейдові бригади Чернігівського обласного управління лісового і мисливського господарства продовжуватимуть рейди і після зустрічі Нового року.

Андрій Дудко,

головний спеціаліст відділу лісового господарства Чернігівського ОУЛМГ

img_5419 img_5433 img_5437

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства