Переступив поріг вічності відомий на Придесенні лісівник

На сімдесят другому році життя переступив поріг вічності відомий на Придесенні лісівник, світла душею людина – Микола Терещенко.

 

5 грудня мало б виповнитися сімдесят два роки чудовій Людині і Професіоналу своєї справи Миколі Терещенку, котрий належить до славної когорти ветеранів-лісівників Чернігівщини. Не один десяток літ віддав він нашій професії, був шанованою в Добрянці людиною.

Микола Терещенко народився й виріс у лісовому селі Кирилівка. А студентом лісотехнічної академії вдалося стати не відразу, а тільки після трудового гарту буровим майстром в Українській експедиції на Львівщині та армійської служби.

Чотири десятки літ тому він пов’язав своє життя з Добрянкою: прибув у держлісгосп на посаду інженера лісового господарства. Його, сумлінного і відповідального фахівця, запримітили колеги і у 1989 році Терещенка з п’яти кандидатів на посаду обрали директором. Бо цінували як фахівця  і довіряли як чуйній людині.

За період керівництва Миколи Федоровича на підприємстві були споруджені бокси для автомобілів, введено в експлуатацію три вантажні крани, встановлене нове обладнання в цехах переробки деревини і, що дуже важливо, збудовано 18 квартир для лісівників. Тепер ті роки у багатьох колег викликають теплі спогади,

У нелегкі дев’яності Микола Терещенко був обраний головою Ново-Яриловицької сільської ради, а згодом призначений першим заступником голови Ріпкинської райдержадміністрації. Справедливий і принциповий, він завжди допомагав людям у ті складні часи перебудови.

І все ж після полудня віку Микола Федорович знову повернувся до улюбленої справи, у лісову галузь – лісничим Добрянського лісництва. «Я без добрянських лісів не уявляю свого життя» не раз казав молодим колегам.

Лісівники Чернігівщини назавжди збережуть добру пам’ять про цю чудову і світлу людину.

 

Лісівники Чернігівщини

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства