Підсумували зроблене, визначили напрямки подальшого розвитку

У ДП «Добрянське лісове господарство» 7 лютого відбулася технічна нарада за участю директора держпідприємства Івана Горохівського, головних спеціалістів, лісничих усіх лісництв і керівників підрозділів лісгоспу.

Про підсумки господарсько-фінансової діяльності підприємства за 2018 рік інформувала учасників наради головний економіст держпідприємства Тетяна Землянко. Вона, зокрема, відзначила, що лісгосп забезпечив виконання запланованих основних лісогосподарських заходів і спрямував у минулому році на ведення лісового господарства майже 32 мільйони гривень власних коштів, що становить 157,3 відсотка до рівня 2017 року.

Протягом минулого року лісівники заготували 137711 кубічних метрів ліквідної деревини, в тому числі від рубок головного користування – 89303 метри кубічних та на рубках догляду – 48408 кубометрів, що також вище від запланованого.

Головний економіст зосередила увагу присутніх і на результатах переробленої лісгоспом деревини та на обсязі реалізованої продукції, який склав 147 мільйонів 284 тисячі гривень – на 16,8 відсотка більше, ніж мали у 2017 році.

Зростання продуктивності праці дало змогу підвищити порівняно з позаминулим роком рівень середньомісячної заробітної плати з розрахунку на одного штатного працівника. Він нині складає 15365 гривень.

Протягом 2018 року підприємством сплачено до зведеного бюджету 57676 тисяч гривень податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 7042 тисяч гривень більше, ніж у 2017 році. І ЄСВ сплачено 12924 тисяч гривень – більше на 2404 тисячі гривень, ніж за відповідний період позаминулого року. Для подальшого розвитку підприємство отримало 6853 тисячі чистого прибутку.

За підсумками 2018 року  кращим визнано лісогосподарювання Олешнянського лісництва, друге місце у трудовому суперництві – за Ріпкинським лісництвом, а третє – за Новояриловицьким. А Добрянський держлісгосп, як відомо, за підсумками торішньої господарсько-фінансової діяльності зайняв друге місце по ЧОУЛМГ, на чому також наголосила головний економіст підприємства, відзначивши й невикористані резерви лісогосподарювання.

Головний інженер лісгоспу В’ячеслав Киченок вимогливо проаналізував  стан і графік будівництва та ремонту лісових доріг. Підприємством, зокрема, проведено значний обсяг робіт з капітального ремонту дороги лісогосподарського призначення в Олешнянському лісництві протяжністю майже 4 кілометри, а на 76,5 кілометра лісових доріг в усіх лісництвах проведено поточний ремонт. Обсяги витрат чималі, але без цього не обійтися, якщо мати на меті більш енергійний розвиток держпідприємства в нинішньому році.

Головний інженер також повідомив учасникам зібрання про необхідність пропозицій щодо капітального та поточних ремонтів доріг на 2019 рік, щоб підготувати чіткий графік ремонту доріг у всіх лісництвах.

Вимогливий і всебічний аналіз зробив головний інженер і щодо використання лісосировинних ресурсів та стану впровадження стандартів заготівлі деревини, гармонізованих з європейськими. Так, зокрема, підвідомчими підрозділами лісгоспу за 2018 рік від усіх видів рубок заготовлено 137711 метрів кубічних деревини, що більше, ніж за відповідний період минулого, 2017 року. А от на рубках головного користування заготовлено трохи менше деревини.

Доповідач грунтовно проаналізував стан використання лісосировинних ресурсів у розрізі лісництв, вказавши на не використані тут резерви, на яких слід зосередити зусилля, щоб зробити енергійніший крок вперед задля успішного вирішення цієї важливої лісогосподарської проблеми.

Щодо стану впровадження стандартів, гармонізованих з європейськими, то В’ячеслав Киченок наголосив, що таке впровадження зумовлене появою нових технологій переробки деревини, зростанням вимог до її якості, євроінтеграційними процесами в лісовій галузі та розширенням міжнародних торговельних зв’язків України на лісовому ринку. Отож головний інженер запропонував у найкоротші терміни подати заявки від лісництв для замовлення нових вимірювальних вилок.

Головний бухгалтер держлісгоспу Любов Шкраб розповіла учасникам наради про підсумки проведення інвентаризації і звернула увагу майстрів лісництв на необхідність тіснішої  співпраці з бухгалтерами лісгоспу, що характеризуватиме їхнє ставлення до виконання посадових обов’язків.

Про затвердження проектів лісових культур по держпідприємству інформував учасників наради головний лісничий Денис Землянко. Головний лісничий розповів також про проведення в лісгоспі аудиту з лісової сертифікації, звернув увагу на неухильне дотримання лісівниками і посадовими особами вимог чинного законодавства в галузі, а також в охороні праці.

На нараді виступили лісничі: Добрянського лісництва – Сергій Ковальчук, Новояриловицького – Михайло Мамоненко, Олександрівського – Віктор Щербаков, Ріпкинського – Олександр Зогий.

З розглянутих питань надані конкретні доручення і прийнято відповідні рішення.

Підсумки продуктивному обміну думками і пропозиціями підвів директор ДП «Добрянське лісове господарство» Іван Горохівський.

 

За інформацією ДП «Добрянське  лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства