Пленум обласного комітету профспілки

У приміщенні навчально-методичного центру профспілок 17 березня відбувся третій пленум обкому профспілки працівників лісового господарства області.

На порядок денний пленуму винесено питання «Про стан виконання галузевої угоди колективних договорів за 2016 рік на підприємствах лісового господарства області», про затвердження виконання кошторису доходів та витрат за 2016 рік та прийняття кошторису на 2017 рік. На всебічне обговорення пленуму були також винесені рекомендації ЦК профспілки працівників лісового господарства України щодо оплати праці у первинних профспілкових організаціях.

З інформацією про стан виконання галузевої угоди колективних договорів за 2016 рік на підприємствах лісового господарства виступив заступник голови обкому профспілки Йосип Райчинець. Він зазначив, що у всіх профспілкових організаціях відбулися профспілкові збори, в яких брали участь більшість працюючих на виробництві людей.

В усіх структурних підрозділах під час обговорення, прийнятті змін та доповнень цього колективного договору, були присутні ведучі спеціалісти держлісгоспів та профспілковий актив підприємств. Під час обговорення нових колективних договорів враховано Положення галузевої угоди між Державним агентством лісових ресурсів України і профспілкою лісового господарства України на 2016-2020 роки. На зборах обиралися делегати на конференції, що відбувалися згідно з графіком і в яких взяли участь головні спеціалісти обласного управління лісового та мисливського господарства, члени президії обкому профспілки працівників лісового господарства,  її голова Наталія Кудласевич.

На конференціях відмічалось, що всі держлісгоспи протягом року працювали стабільно і закінчили рік успішно, виконали всі показники лісогосподарського та лісопромислового виробництва, не допустивши заборгованості з платежів до бюджетів усіх рівнів. Заробітна плата виплачувалась своєчасно, у передбачені колективним договором терміни.  За 2016 рік вона склала 8 072 грн., а найвищого рівня досягла у Добрянському лісгоспі – 10 146 грн., у Семенівському – 9 515 грн., у  Городнянському – 9 177 грн.

На підприємствах створені належні санітарно-побутові умови, своєчасно видається спецодяг та засоби захисту з охорони праці та техніки безпеки, всі робітники забезпечені транспортними засобами для підвозу їх до місця роботи. Працівники регулярно проходять курсове навчання та інструктаж з охорони праці, що дало можливість зменшити до мінімуму порушення правил техніки безпеки і травмування робітників під час виконання лісогосподарських робіт. Витрати на охорону праці за минулий рік склали – 6 057 298 грн.

З інформацією про виконання кошторису заходів та витрат обкомом профспілки  за 2016 рік та прийняття кошторису на 2017 рік  виступила головний бухгалтер обкому профспілки Олена Лазаренко.

Пленум затвердив кошторис заходів та витрат обкому профспілки за 2016 рік і прийняв такий кошторис на 2017 рік.

Учасники пленарного засідання активно обговорили рекомендації ЦК профспілки працівників лісового господарства України щодо оплати праці в первинних профспілкових організаціях галузі.

На пленумі обкому профспілки було також розглянуто і затверджено запропонований президією обкому профспілки план роботи її обкому на перше півріччя 2017 року. У плані, крім уже розглянутих на пленарному засіданні питань, передбачені і питання, які будуть розглянуті на засіданні президії обкому профспілки у першому кварталі 2017 року.

З усіх винесених і обговорених на пленумі обкому профспілки питань прийнято відповідні рішення.

Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства