По досвід – до остерських лісівників

Нещодавно Український центр підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів лісового господарства, що в Боярці на Київщині, провів виїзне практичне навчання групи директорів та головних інженерів державних лісогосподарських підприємств зі всієї України на базі ДП «Остерське лісове господарство» і «Остерський військовий лісгосп».

Керував практичним виїзним навчанням завідувач кафедри економіки, організації та планування лісового господарства Центру Н.М. Гільперт.

Учасники навчально-практичного заходу розглянули і проаналізували теоретичні проблеми з найбільш актуальних тем лісогосподарювання, а саме: «Економічний і соціальний розвиток лісового господарства», «Управління підприємством», «Основи правознавства», «Вдосконалення технології та організації праці в лісопромисловому виробництві, раціональне використання лісосировинних ресурсів» та інші.

Особливо цікавими і змістовними для слухачів Центру виявилися виїзні практичні навчальні заходи безпосередньо в лісництвах остерських держпідприємств. Так, у Горбачівському лісництві ДП «Остерське лісове господарство» учасники виїзного навчання ознайомилися з розсадником декоративно-садивного матеріалу, з якого лише нинішньої весни горбачівські лісівники продали екзотів на 80 тисяч гривень.

Змістовним для учасників навчання виявилося і відвідування деревообробного комплексу держпідприємства, де переробляють майже половину заготовленої деревини. Особливо зацікавив гостей сушильний комплекс, який працює на відходах деревообробки. Всебічні роз’яснення навчальній групі надавали директор ДП «Остерське лісове господарство» Григорій Шульга та головний інженер підприємства Юрій Кравчук.

А в ДП «Остерський військовий лісгосп» навчальну групу особливо зацікавив досвід військових лісівників з убезпечення лісових масивів у пожежонебезпечний період.

У Карпилівському лісництві військового лісгоспу учасники виїзного навчання отримали можливість побачити, як облаштовується лісництво, зводячи для покращення своєї роботи нову контору, не залишаючи водночас і постійного відеоспостереження з лісовими масивами, яке розміщене в будівельному вагончику.

У Городищенському лісництві директор ДП «Остерський військовий лісгосп» Володимир Брайко представив директорам та головним інженерам лісогосподарських підприємств з різних куточків України широкий комплекс протипожежних засобів – від «Довідника лісового пожежного» і укомплектованого ранця лісового пожежного до зразків потужної протипожежної техніки, яка безвідмовно і ефективно здатна боротись із лісовими пожежами.

На завершення виїзного практичного навчання слухачам Українського центру підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів лісового господарства остерські лісівники вручили пам’ятні сувеніри.

Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства