По-господарському вести лісозаготівлі, вимогливо дбати про лісосировинні ресурси

Цій лісогосподарській проблемі й був присвячений виїзний семінар-практикум з питань організації та технології лісозаготівельних робіт на різних видах суцільних та вибіркових рубок, який відбувся 30 липня на базі Мекшунівського лісництва ДП «Чернігівське лісове господарство».

У навчальному заході взяли участь лісничі, помічники лісничих і майстри з лісозаготівель державного лісгоспу, а також спеціалісти Чернігівського ОУЛМГ і апарату управління лісгоспу.

Відкриваючи семінар-практикум, головний інженер ДП «Чернігівське лісове господарство» Михайло Полубень наголосив, що на всіх видах лісозаготівель передовсім треба обов’язково керуватися технологічними картами і проводити будь-який вид лісозаготівель по-господарському економно й ощадливо, пам’ятаючи, що вилучення з лісу деревини не повинно ніяким чином зашкодити живому організму лісового масиву.

До сказаного головним інженером виконувач обов’язків головного лісничого лісгоспу Микола Бабич додав, що на семінарі-практикумі його учасники мають почерпнути глибші знання щодо сортаментів деревини, яку отримують з лісозаготівель, аби якісну сировину не пустити на звичайнісінькі дрова і тим самим не завдати фінансової шкоди підприємству, а моральної – самим собі. Бо ж усвідомлюють, скільки сил і турбот витрачено цілими поколіннями лісівників, щоб виростити високоякісну лісопродукцію.

На виїзді учасники семінару ознайомилися з наслідками суцільних заготівель на рубках головного користування нинішнього року в кв.22 вид.14, 1. Об’єкт представляв майстер лісу Микола Мартиненко. Відбулася й інструментально-практична демонстрація лісоматеріалів, технологічного процесу їх отримання і відповідності їх до вимог нормативно-правових актів.

Ознайомилися учасники семінару також із вибірковими санітарними рубками в кв.39, вид. 4. Об’єкт представляв майстер лісу Сергій Новопашен.

На теоретично-практичних заняттях учасники семінару-практикуму ознайомилися з вимогами нормативно-правових актів, які стосуються лісозаготівель та вимогами правил охорони праці для працівників лісового господарства і лісової промисловості України.

Завершуючи навчання, головний інженер ДП «Чернігівське лісове господарство» Михайло Полубень і виконувач обов’язків головного лісничого підприємства Микола Бабич дали вичерпні відповіді на запитання учасників семінару.

За інформацією ДП «Чернігівське лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства