Посилити ефективність боротьби з браконьєрством, домогтися порядку в мисливських угіддях

Саме таке коло проблем стало предметом ділового обговорення і вимогливого аналізу на семінарі-нараді з користувачами мисливських угідь Чернігівщини в обласному управлінні лісового і мисливського господарства на початку травня.

Відкрив і проводив нараду-семінар начальник відділу мисливських господарств управління Микола Пиріг.

У своїй доповіді Микола Миколайович зосередив увагу присутніх на організації ефективної боротьби з браконьєрством та складанні протоколів на порушників правил полювання. Складено таких протоколів у 2017 році 157, а в 2018 році – вже 40. Начебто й чимало, але відповідних до цих протоколів постанов суду – одна-дві, та й край. Отож, треба посилювати співпрацю з представниками Національної поліції, піднімати рівень громадського впливу на браконьєрів. Громада може зробити більше, щоб відбити надовго комусь бажання постріляти в заборонений спосіб.

На семінарі-нараді визначено дату початку полювання на пернату дичину – субота, 4 серпня. І треба відповідально поставитися всім користувачам мисливських угідь до підготовки відкриття сезону полювання, не допустити відстріл пернатої дичини до початку відкриття і карати за це браконьєрів, незважаючи на їхні чини.

Це стане барометром відповідальності для користувачів мисливських угідь та їхніх єгерських служб. Щоб більше не повторився в жодному з мисливських господарств прикрий факт браконьєрства, який трапився в Новгород-Сіверському районі на території Національного парку «Деснянсько-Старогутський». Там виявлено весняне браконьєрське полювання на перелітних гусей. Браконьєрські постріли пролунали над Десною, а почули їх і під куполом Верховної Ради України завдяки зверненню з цього приводу народного депутата Остапа Єднака. І, як мовиться, сором очі не виїв тамтешнім представникам Новгород-Сіверського УТМР, хоча обласне управління своїм листом ще в березні зобов’язувало всіх користувачів мисливських угідь посилити рейдову роботу під час весняної міграції перелітних птахів.

Ось і маємо те, що маємо. Такої ганьби не допустимо більше. І виходячи з цього, треба посилити в області роботу по наведенню ладу в мисливських угіддях.

Необхідно всім користувачам мисливських угідь видати та погодити згідно чинного законодавства накази на проведення полювання на мисливський сезон 2018/2019 років та пропускну спроможність мисливських угідь.

Користувачам мисливських угідь необхідно належним чином провести весняний облік чисельності диких хутрових тварин та пернатої дичини відповідно до термінів їх проведення та існуючих методик.

Начальник відділу мисливського господарства також нагадав користувачам мисливських угідь про видачу посвідчень мисливця та про обмін щорічних контрольних карток обліку дичини і порушень правил полювання громадянами, яким винесені постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві полювання, яких по Чернігівській області 4044.

У роботі семінару-наради взяла участь і виступила начальник відділу природно-заповідного фонду, біоресурсів та екомережі управління Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Віталіна Синіговець. Вона, зокрема, проінформувала учасників зібрання про те, що тепер департамент екології та природних ресурсів має нову назву (Департамент АПК, екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА) і місцезнаходження. Торкнулася Віталіна Синіговець і теми якості проектів впорядкування мисливських господарств, відповідальну роботу над якими користувачам мисливських угідь не можна відкладати на потім. Якість виготовлення проектів щодо більш ефективного ведення мисливського господарювання Департамент регулярно буде моніторити разом з Чернігівським ОУЛМГ. Отож, будь-який формалізм у цій важливій справі не пройде. Зусилля користувачів мисливських угідь, Департаменту ОДА та обласного управління лісового та мисливського господарства будуть об’єднані з метою примноження найціннішого скарбу лісів Чернігівщини – їх фауни і флори. Щоб і прийдешні покоління могли насолоджуватися і мати користь від цього багатства.

Підсумки семінару-наради користувачів мисливських угідь Чернігівщини підвів начальник відділу мисливського господарства ЧОУЛМГ Микола Пиріг.

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства