Посилити контроль за дотриманням вимог  з охорони праці, забезпечити готовність лісогосподарських підприємств у пожежонебезпечний період

За участі директорів лісогосподарських підприємств і працівників обласного управління 4 квітня відбулося засідання колегії ЧОУЛМГ, на якому розглянуто актуальні питання лісогосподарювання на найближчий період, а саме: про готовність державних лісогосподарських підприємств до пожежонебезпечного періоду нинішнього року і про стан та роботу з охорони праці на підприємствах управління за перший квартал року та результати перевірок управлінням  Держпраці.

Відкрив і вів засідання колегії начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Демченко.

Під час обговорення питань порядку денного засідання колегії, зокрема,  відзначалося, що швидке потепління, відсутність опадів та сильні вітри протягом березня сприяли підвищенню в лісах рівня пожежної небезпеки. Так, станом на 4 квітня вже зареєстровано вісім випадків лісових пожеж загальною площею понад десять гектарів.

Отож за дорученням Держлісагентства вже проведено перевірки готовності державних лісогосподарських підприємств до пожежонебезпечного періоду і виявлено низку недоліків, які вимагають невідкладних організаційних та ремонтних робіт для належного функціонування лісництв, лісових пожежних станцій, пунктів зосередження пожежного інвентаря з метою своєчасного виявлення й ефективного гасіння лісових пожеж.

Розглянуто й проаналізовано на засіданні колегії також основні напрямки зменшення кількості загорянь у лісових масивах, весь комплекс профілактичних і попереджувальних заходів.

Під час розгляду і обговорення питання про стан та роботу з охорони праці на підприємствах управління за перший квартал року та результатів перевірок управлінням Держпраці лісогосподарських підприємств відзначалося, що колегія управління за участі директорів підприємств з метою оперативно-громадського контролю з  охорони праці розглянула матеріали обстеження низки підприємств та матеріали їх перевірок управлінням Держпраці в Чернігівській області.

Проаналізувавши надані матеріали, колегія відмітила, що стан та організація роботи з охорони праці ще не повністю відповідає належним вимогам Держпраці. На колегії глибоко і вимогливо проаналізовано недоліки в площині цих вимог, допущені в структурах держлісгоспів. Намічено заходи з негайного усунення всіх недоліків.

З обговорюваних на засіданні колегії питань прийнято відповідні рішення, а також оприлюднено накази щодо конкретних посадовців для виконання цих рішень.

Підсумував засідання колегії і висловлені на ньому пропозиції начальник Чернігівського ОУЛМГ Олександр Демченко.

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства