ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ПЕРЕМОГИ

Чим швидше рівень виробництва досягне довоєнного рівня, тим вагомішим буде внесок лісівників Придесення в перемогу над російськими окупантами.

 Так вважає директор ДП «Городнянське лісове господарство» Валентин Реуцький:

– Після об’єднання Добрянського лісового господарства з Городнянським у нашому об’єднаному трудовому колективі вже трудиться 510 працівників. Щоб отримувати гідну заробітну плату, сплачувати податки до бюджетів усіх рівнів і соціальні внески, нам треба заробляти 23-25 мільйонів гривень в місяць. Але, на жаль, поки що виходить лише 15 мільйонів. Чому? Бо відсутня належна логістика: дороги розбиті, мости зруйновані, досі не розмінована залізнична колія від Сновська до Городнянського нижнього складу, замінованими залишаються деякі ділянки лісів. А на нижньому складі ж була зосереджена вся переробка. Щороку городнянці переробляли 20-25 тисяч кубометрів деревини. Весь обсяг деревини, що не викуповується на аукціонах, перероблявся саме тут і виставлявся для реалізації на аукціони. В загальному обсязі реалізації продукція переробки складає 25%.

Маємо сушильну камеру для виробництва якісної дошки для підлоги, облицювальних дощечок, десятків інших найменувань продукції, необхідної споживачам.

Відвідавши нижній склад, головний інженер, заступник начальника обласного управління Олександр Жук зазначив:

– Лісогосподарські підприємства щороку переробляли 200-220 тисяч кубометрів деревини. Городнянці в цьому – серед лідерів, вміють працювати з асортиментом, щоб не віддавати за безцінь деревину і таким чином не втрачати в доходах та забезпечити роботою працівників.

Попереду опалювальний сезон, а в Добрянці працює верстат-дровокол. За теперішнього дефіциту газу його дорожнечі багато людей переходять на дров’яне опалення. Тож саме ми, лісівники, повинні в цей важкий час прийти на допомогу всім постраждалим від ворога-окупанта. А для цього необхідно – ще раз наголошую – якомога швидше відновити довоєнний рівень виробництва. Це і в наших з вами інтересах, це, зрештою, запорука невідворотної перемоги над знавіснілим ворогом.

 

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства