Прилуцькі школярі на захисті пернатих друзів

З приходом весни оживає природа, птахи прилітають з теплих країн і втішають нас своїм співом. Пам’ятаючи про те, що в цю пору року нашим пернатим друзям не вистачає корму і місця для укриття, багато людей вивішують на деревах будиночки для птахів – шпаківні.  Шпаківні здавна використовувались, як спосіб оселити птахів в молодих лісах та садках, для боротьби з шкідниками. У шпаківні можуть оселятись не тільки шпаки, а і стрижі, синиці, ластівки, мухоловки, сови, горобці, дятли і навіть білки.

ДП «Прилуцьке лісове господарство» співпрацює з багатьма школами міста та районів. У цьому році вихованці учнівського лісництва Лісовосорочинської ЗОШ та школярі ЗОШ № 10 взяли активну участь у природоохоронній роботі.

Шкільна молодь з трепетом та шаною відносяться до пернатих лісових мешканців, а тому активно допомагають лісівникам у їхній нелегкій роботі. Зараз діти готуються до зустрічі птахів, виготовляють у шкільній майстерні шпаківні та годівнички, матеріал для яких надали лісівники ДП «Прилуцький лісгосп». Цьому нехитрому ремеслу їх навчали вчителі праці.

Під час виготовлення жител для птахів, діти дізналися багато нової та цікавої інформації про життя птахів нашого краю, їхні особливості поширення, гніздування. Вихованці школи спільно з працівниками державної лісової охорони будуть розвішувати «пташині будиночки» на деревах в лісових масивах навколо населених пунктів.

Завдяки співпраці батьків, педагогів, лісівників, діти розуміють, що охорона птахів є важливою справою. Адже лише за останні 10 років під загрозою зникнення перебуває 1220 видів, що становить 10% світової фауни птахів. Близько 90 видів птахів занесено до Червоної книги України. Але нам усім слід завжди пам’ятати, що жодна Червона книга не врятує птахів, якщо кожен з нас не піклуватиметься про їх збереження. Вихованці шкіл конкретними вчинками показують, що вони люблять природу, ліс, вміють турбуватися про птахів.

За інформацією ДП «Прилуцьке лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства