Примножуючи зелені скарби рідних лісів

Корюківські ліси за будь-якої пори  року відчувають турботливі руки своїх надійних і відданих господарів. А весна для всіх лісівників – особливий період: у цей час висаджуються нові ліси, відбуваються масштабні лісокультурні роботи з лісовідновлення.

ДП «Корюківський лісгосп» розпочав лісокультурну кампанію з посадки лісу ще в квітні.  На  60 гектарах зрубаних лісосік вже проведено лісовідновлення. За роботу взялись всі лісництва.

Особливості цієї весни – надлишок вологи на лісосіках, що вносить корективи до виконання намічених планових завдань. Тому лісовідновлення вимагає стислих строків.  Довелося навіть викопаний посадковий матеріал і закласти  його на тривале зберігання в сніг, у погреби. Відрадно, що ним забезпечені в достатній кількості. Реалізували навіть своїм колегам з ДП “Остерський військовий лісгосп» 70 тисяч сіянців сосни звичайної. Прикро, що в цьому році охочих купити сіянці сосни звичайної мало, хоча поділитися маємо чим.

Одночасно з посадкою проводиться і доповнення 2-3-річних лісових культур. Так, станом на 23 квітня посаджено 199 гектарів лісових культур, а доповнено  ними 104 гектари лісових масивів. Особливу турботу викликає створення новорічних плантацій на площі 4,1 гектара. А ще в лісгоспі є клоново-насіннєва плантація сосни звичайної та плантація фундука, яким також приділено увагу – вже провели їх доповнення.

Весна повністю вступила в свої права і вже час сіяти розсадники, теплиці, короби.

Маємо майже півтора гектара загальної площі посівів для забезпечення посадковим матеріалом   на наступний рік. Першими відсіялись у Корюківському лісництві – 33 відсотки від загальної площі посіву вирощують у цьому лісництві.

Щорічну  акцію «Майбутнє лісу в твоїх руках» проводимо силами всіх лісництв. Озеленення пришкільного дитячого майданчика проведено 19 квітня в Новоборовицькому лісництві. До озеленення Тур’янського навчально-виховного комплексу приступили лісівники Єлінського лісництва, завчасно  доставивши до Тур’ї замовлений посадковий матеріал з Новоборовицького лісництва.

Планується озеленення і Тихоновицької школи та пам’ятників села за підтримки Тихоновицького лісництва.

Щорське лісництво запрошує для озеленення рекреаційного пункту в Щимелі учнів ПТУ  Сновська. Андрониківське лісництво продовжує  впорядковувати улюблене місце відпочинку “Джерело». Для озеленення території ялинками запросили учнів Корюківської загальноосвітньої школи №4.

ДП «Корюківський лісгосп» надає декоративний посадковий матеріал для озеленення всіх шкіл Корюківки та села Наумівка.

А той, хто бажає озеленити власні садиби, звертайтесь до нашого лісгоспу! З радістю допоможемо кожному з якісним посадковим матеріалом.

ДП «Корюківський лісгосп» висловлює щиру вдячність усім працівникам, котрі долучились до посадки лісу, до примноження зеленого скарбу корюківських лісів.

За інформацією ДП «Корюківське лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства