Приємне і невідкладне

IMG_8029

Саме ці чинники і спонукали учасників засідання колегії, яка відбулася 30 червня в актовій  залі обласного управління лісового та мисливського господарства, до невимушеного, але вимогливого і всебічного аналізу стану справ у мисливських господарствах користувачами мисливських угідь області. А також визначення рівня ефективності використання лісосировинних ресурсів підприємствами Чернігівського ОУЛМГ, інших невідкладних завдань лісової галузі.

Відкрив засідання колегії начальник ОУЛМГ Андрій Пивовар. Він почав із приємного — проінформував, що до Дня Конституції указом Президента України Почесне звання «Заслужений лісівник України» присвоєне начальнику відділу мисливського господарства управління Миколі Миколайовичу Пирогу. Від імені всіх учасників засідання колегії очільник управління привітав колегу з такою високою оцінкою його діяльності на нелегкій ниві мисливського господарювання в лісових угіддях підприємств, підпорядкованих управлінню.

З доповіддю «Про стан ведення мисливського господарства користувачами мисливських угідь в Чернігівській області» виступив «іменинник» приємної події — Микола Пиріг.

Він детально охарактеризував рівень ефективності мисливського господарювання в угіддях підприємств, всебічно проаналізував витрати на охорону та відтворення тваринного світу в мисливських угіддях, забезпечення їх кадрами мисливствознавців та єгерів.

У зв’язку з усім викладеним у доповіді колегія обласного управління в прийнятій постанові визначила низку невідкладних завдань, реалізація яких  має значно поліпшити господарювання у мисливських угіддях, підвищити рівень його ефективності. Серед таких невідкладних заходів забезпечення укомплектування єгерської служби відповідно до вимог статті 29 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», організація та постійне здійснення рейдового патрулювання на підвідомчих підприємствах у співпраці з територіальними органами Національної поліції і Державної екологічної інспекції, проведення комплексних заходів, спрямованих на відтворення мисливських тварин, збереження і поліпшення середовища їх перебування, а також заходів із підвищення окупності ведення мисливського господарства.

З питання «Про ефективність використання лісосировинних ресурсів підприємствами Чернігівського ОУЛМГ з доповіддю виступив заступник начальника управління Олександр Кириченко. Він відзначив позитивні зміни у підвищенні рівня ефективності використання лісосировинних ресурсів за умов поглибленої і безвідходної деревообробки  на підприємствах управління. Наголосив на необхідності ширшого запровадження безвідходних технологій деревообробки на всіх підприємствах Чернігівського ОУЛМГ. Вигідно буде лісівникам, державі і, що найголовніше, вигідно буде самому лісу,  наголосив доповідач.

З цього питання колегією теж прийнято відповідну постанову, якою передбачено невідкладні заходи для ощадливого використання кожного кубічного метра лісової сировини.

На засіданні колегії розглянуто і одноголосно затверджено рішення про невідкладну фінансову і матеріальну допомогу лісогосподарствам південних областей України, які під час розгляду державного бюджету на нинішній рік були повністю позбавлені державної бюджетної підтримки і нині потерпають від гострого безгрошів’я.

Підсумки засідання колегії підбив начальник Чернігівського ОУЛМГ Андрій Пивовар.

Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ

 IMG_8038 IMG_8059 IMG_8103

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства