Про першочергові завдання на нинішній рік

Саме про них і йшлося в залі засідань Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства в перший день лютого  на  нараді, де розглянуто низку надзвичайно важливих і актуальних питань.

Відкрив і вів зібрання начальник Чернігівського ОУЛМГ Сергій Аніщенко. Він зосередив увагу присутніх насамперед на тих  питаннях, на  вирішення яких націлюють лісівників  Державне агентство лісових ресурсів України та Указ Президента України з реалізації програми «Зелена країна».

– Нам необхідно прискорити будівництво лісонасіннєвого центру у Горбачівському лісництві ДП «Чернігівське лісове господарство». Роботи  мають вестися за кошти п’яти об’єднаних лісогосподарських підприємств  з тим, щоб  вже у вересні успішно їх завершити і в День працівників лісу перерізати стрічку готовності підприємства до роботи.

Сергій Аніщенко наголосив, що необхідно  посилити відеоспостереження за лісами і не шкодувати коштів на придбання такого обладнання.

Начальник Чернігівського ОУЛМГ також акцентував увагу  присутніх на необхідності активно розвивати мисливство:

– Воно має набути такого ж важливого значення, як і переробка деревини. Задля цього в першу чергу слід завершити будівництво вольєра для розведення диких тварин у ДП «Корюківське лісове господарство».

Про формування плану будівництва лісових автомобільних доріг на 2022 рік в лісгоспах  ЧОУЛМГ доповів головний спеціаліст відділу лісових ресурсів Олександр Кириченко:

– Торік лісівники Чернігівщини за рахунок власних коштів збудували 4,85 кілометра лісових доріг. Відновлено ремонтом 18,32 кілометра. Таким чином загальна протяжність будівництва склала торік 23,17 кілометра. А в нинішньому році плануємо збудувати 5,3 кілометра автомобільних лісових доріг, а ремонту, реконструкції, відновленню підлягатиме шість з половиною кілометрів. Всього ж приведемо до ладу  майже дванадцять кілометрів лісових автомобільних доріг.

Задля цього повною мірою слід завантажити роботою два дорожньо-будівельні комплекси, які перебувають на балансі в ДП Корюківське і Городнянське лісові господарства. Щоб будівельна техніка не простоювала. Заступник начальника, головний лісничий Чернігівського ОУЛМГ Вадим Фесюн проінформував учасників наради, що лісокультурна рада ЧОУЛМГ затвердила проекти лісових культур на нинішній рік для весняної і осінньої посадки лісу.

У його виступі йшлося і про високу якість лісокультурних робіт. До цієї важливої справи слід активніше залучати всі громади. А їх на Чернігівщині 57. Щоб вони більш охоче виділяли непридатні для сільськогосподарських робіт землі для заліснення.

Головний лісничий звернув увагу і на необхідність своєчасної підготовки лісгоспів до пожежонебезпечного періоду.

У роботі наради взяв участь та виступив  директор Новгород-Сіверської лісової науково-дослідної  станції Анатолій Жежкун, котрий наголосив, що  досягнення лісової науки і  виробництво повинні іти завжди поруч.

Зі знанням справ виступили на нараді очільники п’яти об’єднаних лісгоспів ЧОУЛМГ: Городнянського – Валентин Реуцький, Корюківського – Андрій Лашко, Чернігівського – Юрій Ревко, тимчасово виконувач обов’язків  директора Ніжинського лісгоспу Андрій Данько та головний лісничий Новгород-Сіверського лісгоспу Віталій Сідько.

Голова обкому профспілки працівників лісового господарства Наталія Кудласевич повела мову про підготовку до профспілкових конференцій об’єднаних лісогосподарств, які відбудуться вже в лютому. До цієї справи, зазначила вона, треба всім підійти вимогливо і зважено, щоб обрати до профспілкового активу і керівництва профспілкових організацій людей авторитетних, чуйних – таких, котрі добре володіють як організаторськими, так і професійними здібностями.

Начальник відділу мисливського господарства, головний мисливствознавець Чернігівського ОУЛМГ Микола Пиріг зазначив, що розпочався зимовий облік диких тварин. Випала достатня кількість снігу, щоб якісно і своєчасно провести цю важливу роботу.

Вичерпавши всі питання порядку денного, отримавши конкретні доручення і настанови, нарада завершила роботу.

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства