Птахи летять – весну несуть

Лісівники ДП «Семенівське лісове господарство» разом з вихованцями учнівських лісництв Семенівської загальноосвітньої школи №1 та Погорільської загальноосвітньої школи, як завжди, з радістю і належною турботою зустрічають приліт пернатих з вирію. Вже виготовили більше ста шпаківень та годівничок, розмістивши їх у приміських лісах, особливо там, де є осередки верхівкового короїда, який занадився в соснові сіверянські ліси.   Юні природолюби запасли птаству також достатньо корму для його підгодівлі

У наших семенівських лісах, крім перелітних, живе ж багато видів й інших птахів, які цілорічно живляться переважно комахами і насінням дерев та кущів. Найбільшу користь лісам приносять комахоїдні птахи. Вони знищують гусінь, метеликів та жуків, шкідливих комах, які  поїдають хвою та листя дерев і руйнують деревину.

До таких лікарів лісу належать синиці, вівсянка, підкоришник (пищуха), повзик, іволга, дрімлюга (козодой), костогриз, дрізд співочий, волове очко, золотомушка (корольок), дятли і багато інших. Чорні дятли (жовна), які є найбільшими серед дятлів, знищують величезну кількість короїдів, златок, лубоїдів, вусачів та їхніх личинки, очищаючи стовбури дерев, де інші птахи до цих шкідників дістатися не можуть.

Навесні в Міжнародний день лісу, коли садити дерева ще не на часі, юні лісівники з учнівських лісництв разом з лісовою охороною активно реалізують весь комплекс природоохоронних заходів, спрямованих на гідну зустріч перелітного птаства і збереження зимуючих у нас пернатих, щоб вони принесли в семенівські ліси здорове потомство і тим самим ще збагатили їхню різноманітну фауну.

М. Волк,

інженер з охорони і захисту лісу

 ДП «Семенівське лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства