Розглянуто низку важливих виробничих питань на колегії Чернігівського ОУЛМГ

28 грудня 2018 року за участю директорів державних лісогосподарських підприємств та працівників управління відбулось засідання колегії Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Відкрив заcідання колегії начальник управління Олександр Демченко. Він привітав присутніх з прийдешнім Новим Роком та Різдвом, побажав здоров’я, наснаги і здобутків у Новому році. Широко проінформував присутніх про питання, що були розглянуті напередодні на колегії Державного агентства лісових ресурсів, зокрема про стан військового обліку та бронювання військовозобов’язаних на підприємствах Держлісагентства та про затвердження правил носіння повсякденного форменого одягу працівниками державної лісової охорони.

Головний спеціаліст відділу лісового господарства Володимир Перев’язко доповів про результати проведення інвентаризації та атестації лісових культур у 2018 році.

У 2018 році підприємствами управління відтворено лісів на площі 2293 га, в тому числі створено нових лісів – 104 га, залишено під природне поновлення – 312 га. На всіх суцільних зрубах проведені роботи з лісовідновлення в термін, що відповідає вимогам Правил відтворення лісів.

Всього атестовано у 2018 році 13928,8 гектара лісових культур на зрубах, з них – 1-м класом якості – 50,1%, 2-м – 30,1%, 3-м – 10,7%. Атестовано 818,2 га лісових культур на прийнятих землях (нові ліси), в тому числі 1-м класом якості – 69,8%, 2-м класом – 30,1, 3-м – 0,1%.

Загинуло з об’єктивних причин 32,1 га лісових культур на зрубах (внаслідок вимокання, потрав дикими тваринами, пошкодження хворобами та шкідниками лісу, пожежами) та посіви у розсадниках на загальній площі 0,422 га через посуху.

Переведено у вкриті лісовою рослинністю землі лісових культур на зрубах площею 2056,5 га, в тому числі, 1-м класом якості – 44,2%, 2-м класом якості – 43,9% та 11,9% – 3-м класом якості. Також, переведено у вкриту лісовою рослинністю 186,2 га нових лісів на прийнятих малопродуктивних сільськогосподарських землях, усі – 1-м класом якості.

Переведено та передано в експлуатацію природного поновлення 282,2 га, в тому числі 50,8%, 2-м класом якості – 47,6%, 3-м класом якості – 1,6%.

У 2018 році створено постійну лісонасіннєву плантацію липи дрібнолистої площею 5,0 га, створено плантацій різдвяних дерев на площі 43,9 га.

Для забезпечення потреб відтворення лісів вирощено 18,2 мільйона штук стандартного садивного матеріалу, в тому числі з насіння постійної лісонасіннєвої бази 1,9 млн шт.

Проведено зелене живцювання декоративних та інших порід у кількості 73,1 тис. шт.

Доповідач звернув увагу на недоліки у роботі деяких підприємств.

За результатами інвентаризації, атестації лісових культур та переведення у вкриті лісовою рослинністю землі прийнято відповідний наказ управління.

Начальник відділу лісових ресурсів Петро Приходько проінформував присутніх про випадки виробничого травматизму, що стались у 2017-2018 роках на підприємствах галузі та Чернігівського ОУЛМГ.

Проаналізувавши в розрізі підприємств показники травматизму, можна виділити дві основні причини, що призвели до нещасних випадків:

– незадовільна виконавська та технологічна дисципліна самих працівників, що стало причиною нехтування вимогами техніки безпеки;

– недостатній контроль за дотриманням працівниками вимог безпеки з боку безпосередніх керівників.

Потребує покращення стан пожежної безпеки виробничих об’єктів, у тому числі забезпечення первинними засобами пожежогасіння.

Начальник управління Олександр Демченко закликав директорів підприємств докласти максимум зусиль для покращення стану охорони праці заради збереження життя і здоров’я працівників.

Головний спеціаліст з питань персоналу Сергій Мехед проінформував учасників колегії про стан роботи з військового обліку та бронювання військовозобов’язаних по підприємствах управління у 2018 році. Доповів про проведення семінару за участю працівників лісгоспів, відповідальних за ведення військового обліку та представника Чернігівського об’єднаного міського військового комісаріату.

Головний спеціаліст відділу лісового господарства Андрій Дудко проінформував про стан забезпечення працівників державної лісової охорони підприємств управління форменим одягом. В управлінні налічується більш ніж 800 чоловік державної лісової охорони. Питання забезпечення їх якісним повсякденним форменим одягом єдиного зразка є дуже актуальним, враховуючи, що останній раз норми забезпечення та зразки форменого одягу переглядались у 1992 році.

Олександр Демченко повідомив, що на колегії Державного агентства лісових ресурсів 27 грудня було розглянуто проект наказу про затвердження Правил носіння та норм забезпечення форменим одягом (повсякденним) посадових осіб державної лісової охорони та зразки повсякденного форменого одягу, які планують затвердити для використання. Акцентував увагу керівників підприємств на забороні використання на форменому одязі посадових осіб державної лісової охорони символіки, нашивок, погон, що є елементами військової форми одягу та носіння одягу з камуфляжним забарвленням, який використовують військові і силові структури.

Також було обговорено низку важливих виробничих питань, зокрема про виконання плану заготівлі фансировини дубової, порядок проведення інвентаризації лісопродукції у зв’язку з переходом на нові національні стандарти якості деревини тощо.

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства