СЕМІНАР-НАВЧАННЯ ЩОДО Е-ДЕКЛАРУВАННЯ

З 1 січня 2019 року розпочався етап подання декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2018 рік. Відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції», особи, зазначені у пункті 1, підпунктах «а» і «в» пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3 цього Закону зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

18 лютого юрисконсультом Юлією Полонською та інспектором з кадрів Людмилою Болобан для суб’єктів декларування ДП «Прилуцький лісгосп» проведено навчання щодо відповідальності за порушення вимог фінансового контролю, метою якого було недопущення порушень антикорупційного законодавства на підприємстві, попередження фактів невідображення працівниками підприємства відомостей про нерухоме майно в електронних деклараціях, подання декларацій із недотриманням встановленого законом строку, невчасного повідомлення НАЗК підприємством про факт неподання декларацій працівниками.

Юрисконсульт підприємства Юлія Полонська детально ознайомила присутніх з особливостями електронного декларування, розповіла про процедуру заповнення електронних декларацій, про обсяги декларування і відповідальність декларантів за неподання декларації, умисне приховування даних, а також надала конкретні приклади декларування. Було акцентовано на можливості подання виправленої декларації за ініціативою декларанта протягом 7 днів після подання. Наголошувалось на необхідності неухильного дотримання термінів подачі електронних декларацій (з 01 січня по 01 квітня 2019 року) та на обов’язку працівників письмово повідомляти про факт подання електронної декларації за тиждень до встановленого терміну інспектора з кадрів Людмилу Болобан – відповідальну особу з забезпечення оформлення електронного декларування та звітності НАЗК підприємством про факт неподання декларацій працівниками.

Учасники заходу мали можливість поставити запитання щодо заповнення та подання електронних декларацій. Зокрема, питання стосувалися заповнення розділів «Об’єкти нерухомості» та «Фінансові зобов’язання».

За інформацією ДП «Прилуцьке лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства